in

Παρέμβαση Κικίλια για Κρητικόπουλο με πρόβλημα στην καρδιά [VIDEO]

Άκρως ευχάριστα και ελπιδοφόρα είναι τα νέα αναφορικά με την υπόθεση της 3χρονης Στέλλας, η οποία πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και η κατάσταση της υγείας της χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία και έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όμως από τη μία η πανδημία κατά τη διάρκεια της οποίας η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα μετατράπηκε σε μονάδα για περιστατικά με κορωνοϊό και από την άλλη το γεγονός ότι το όνομα της μικρής εξαφανίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από τη λίστα αναμονής για χειρουργεία, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια.

Το σοβαρό ζήτημα της 3χρονης ανέδειξε το neakriti.gr, όταν η μητέρα της επικοινώνησε με το site του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV, ζητώντας μια λύση στο πρόβλημά της.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και από Πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον.

Τηλεφώνησε στην κ. Βρανάκη, τη μητέρα του 3,5 ετών κοριτσιού, και συνομίλησε μαζί της για την περίπτωση της κόρης της. Όπως αναφέρει η μητέρα, ο κ. Κικίλιας τη ρώτησε τόσο για την υγεία της μικρής ενώ της επεσήμανε ότι θα διερευνήσει το θέμα με τη λίστα από την οποία το όνομα του παιδιού έχει χαθεί.

Η κ. Βρανάκη, σύμφωνα με την ίδια, του ανέφερε ότι εδώ και πολύ καιρό δεν μπορεί να βρει στο τηλέφωνο το διοικητή του νοσοκομείου, με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι θα της τηλεφωνήσει, όπως και έγινε.

Η μητέρα μίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και απόψε η ίδια μαζί με την κόρη της ταξιδεύουν στην Αθήνα. Όπως επισημαίνει η κ. Βρανάκη, αύριο οι γιατροί θα κάνουν επανεξέταση στο μικρό παιδί και στη συνέχεια θα της πουν τι μέλλει γενέσθαι με το χειρουργείο.

neakriti.gr