in

Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων στον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου

Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ 7α του Ν 4546/2018 ΦΕΚ 101 το οποίο αναφέρει ότι οι υπόχρεοι για την καταβολή δαπανών (πάγιες εισφορές , αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα υπέρ τον Ο.Ε.Β. υποχρεούνται να υποβάλλουν στον οικείο Ο.Ε.Β. την περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα.
Επίσης στην παρ 7 του ίδιου Νόμου αναφέρει όσοι από τους υπόχρεους δεν υποβάλλουν τη δήλωση της παρ 1 μέσα στην προθεσμία που ορίζεται επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις πάγιες εισφορές που οφείλουν στο αντίστοιχο διάστημα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης , επίσης στους υπόχρεους που υποβάλλουν ανακριβή δήλωση επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις πάγιες εισφορές που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της ανακριβούς δήλωσης μέχρι τη διόρθωση της .
Σε εφαρμογή του ανωτέρου νόμου ο οργανισμό μας με την έκδοση και αποστολή του 1ου λογαριασμού αρδευτικών τελών, εντος του φακέλου συμπεριέλαβε σχετικό έντυπο (υπεύθυνη δήλωση) την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εκείνων που βρίσκονται εντός της χαρτογραφημένης ζώνης του οργανισμού μας , ανεξάρτητα από το αν ο παραγωγός αρδεύει ή όχι τον αγρό του σύμφωνα και με την υπ’ αριθμό 159875/3954/1877/16-6-1997 (ΦΕΚ Β΄ 610) απόφαση του υπουργού Γεωργίας έως και την Παρασκευή 31-08-2018.
Όμως με απόφαση του το Δ.Σ του οργανισμού παράτεινε την ανωτέρω ημερομηνία υποβολής των δηλώσεως αυτών έως την Τέταρτη 31 Οκτωβρίου 2018.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ Τ.Ο.Ε.Β ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ