in

Παράνομη λειτουργία πρατηρίου καυσίμων σε δημοτικό ακίνητο (VIDEO)

Πρόκειται για πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο και απασχολεί τη δημοσιότητα από το 2007.

Είναι προφανές ότι δε θα ήταν αντικείμενο μιας συνέντευξης τύπου, με πρόσκληση μάλιστα απ’ όλους αυτούς τους φορείς, η νομιμότητα λειτουργίας μιας επιχείρησης. Αποτελεί όμως μείζον θέμα η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, η ισονομία και η διαφάνεια. Αυτά ακριβώς τα θέματα αναδεικνύονται στην υπόθεση αυτή.

Όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο πρώην Δ. Ν. Αλικαρνασσού και η ΔΕΠΑΝΑΛ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το δημοτικό ακίνητο έκτασης 15 περίπου στρ. στη θέση που ήταν εγκατεστημένο στο παρελθόν το αστικό ΚΤΕΛ.

Ιδιώτης μισθώνει τμήμα του ακινήτου με σκοπό την ίδρυση πρατηρίου καυσίμων, ενώ το ακίνητο δεν είχε τη δυνατότητα έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης. Ο Δ. Ν. Αλικαρνασσού, επί δημαρχίας Κου Σισαμάκη, αποφάσισε, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, να αποκόψει τμήμα του ακινήτου, να το ονομάσει χωρίς καμία έγκριση «δημοτική οδό» και πάνω σ’ αυτό να βασιστεί η παράνομη κυκλοφοριακή σύνδεση του ακινήτου και των εγκαταστάσεων που φιλοξενεί. Δηλαδή, ο Δήμος παραχώρησε ένα περίπου στρ., χωρίς να λύνει νόμιμα την κυκλοφοριακή σύνδεση του ακινήτου του. Αυτό δείχνει ή ανεπάρκεια ή δόλο.

Ενδιαφέρουσα είναι όμως η συνέχεια της ιστορίας, με το Δήμο να πωλεί το Μάρτιο του 2008 το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου, μαζί με 1,2 στρ. περίπου που είχε ήδη ενοικιάσει, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της «δημοτικής οδού». Το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας υπέγραψε η Κα Αρχοντάκη (σημερινή υπεύθυνη της Δημοτικής Περιουσίας του Δ. Ηρακλείου) και εκκρεμεί από τη 12-10-2015 η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δ. Ηρακλείου για τη νομιμότητα της κατάτμησης.


crete2day.gr