in

Παράδοση 900 ετών σταματά γιατί ένας πολίτης ενοχλείται από τις…καμπάνες!

Δεν θα ξανακουστούν βράδυ τα χαρμόσυνα καμπανίσματα μιας εκκλησίας στο Κεντ της Αγγλίας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παράδοση 900 ετών.
Ένας γείτονας δεν μπορούσε να κοιμηθεί από το «ανηλεές καμπάνισμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, και έφερε το θέμα στο δικαστήριο.
Ο Άγιος Πέτρος της κωμόπολης Σάντουιτς του Κεντ χτίστηκε το 1100 μ.Χ. και καμπάνιζε από την πρώτη στιγμή ανά 15 λεπτά της ώρας, μέρα-νύχτα.

Κι ενώ κανείς από τους 5.000 κατοίκους του Σάντουιτς δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, υπήρξε εκείνος ο ένας που έβρισκε τις καμπανιές ενοχλητικές, κι έτσι οι ενορίτες δεν θα ξανακούσουν βράδυ τον χαρακτηριστικό ήχο από το κωδωνοστάσιο.
Ο τοπικός δικαστής αναγνώρισε ότι ο ήχος «παραείναι δυνατός» και κάλεσε τον εφημέριο να σταματήσει την παράδοση των 900 ετών εντός 90 ημερών, από τις 11:00 το βράδυ ως και τις 7:00 το πρωί.
Του επέτρεψαν ωστόσο να καμπανίζει με την καρδιά του κατά τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστεί τώρα ο γείτονας. Όσο για τους ενορίτες, 3.300 από αυτούς έχουν ήδη υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας για να μη σταματήσει ο ήχος με τον οποίο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και αποτελεί εδώ και αιώνες σύμβολο του Σάντουιτς…
e-radio.gr