Menu
in

Παλμός ΕΛΛΑΔΑΣ στην Αθήνα, χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο, δείτε ζωντανά εικόνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδήλωση για την Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει το Σύνταγμα. Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξιδεψαν για να βρεθούν το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα:

To παρών στο συλλαλητήριο δίνει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και στελέχη της ΝΔ μεταξύ αυτών ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Παρούσα και η Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, καθώς και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης Φράγκος Φραγκούλης.
Παρόντες είναι ακόμα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η προσέλευση του κόσμου 
Χιλιάδες πολίτες έφτασαν στην Αθήνα με πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία. Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά από την Κρητη με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ κατέβηκαν στον Πειραιά ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας το Πότε θα κάνει ξαστεριά.

 

 

 

 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

 

Λίγο μετά τις 5 το πρωί αναχώρησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία του τουριστικού γραφείου. Μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.

Περισσότερα από 2.500 λεωφορεία

Πριν την έναρξη της διαδήλωσης, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότερα από 2.500 πούλμαν θα φθάσουν στην πρωτεύουσα για το συλλαλητήριο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή με το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της πρωτεύουσας να έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί   

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό επί της πλατείας Συντάγματος, της Ομόνοιας και του Πανεπιστημίου, όμως οι διαδηλωτές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς του Ευαγγελισμού, της Ακρόπολης, αλλά βεβαίως και από τον σταθμό στο Μοναστηράκι, που βρίσκεται στο τέλος της Ερμού, στην αρχή της οποίας έχει ήδη στηθεί η εξέδρα των ομιλητών του συλλαλητηρίου.

Leave a Reply

Exit mobile version