in , , ,

Παίρνουν ξανά μπροστά οι ιδιοκτήτες εστίασης και ψυχαγωγίας

Όλα τα μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο είναι θετικά, τόσο σε ότι αφορά την ποσότητα των επισκεπτών μας όσο και σε ότι αφορά την οικονομική τους ποιότητα.

Οι αυξήσεις των πτήσεων τσάρτερ από την Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Ολλανδία και την Ρωσία κατά κύριο λόγο, προς τα αεροδρόμια της Κρήτης είναι δεδομένες κάνοντας έτσι όλους τους φορείς αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν αυξήσει τους ρυθμούς των εργασιών τους για να προλάβουν και να ανταποκριθούν κατά το δυνατότερο καλό στη νέα περίοδο που θα ξεκινήσει πιο σύντομα και θα κρατήσει περισσότερο.
 Ο χώρος των επαγγελματιών της εστίασης και της ψυχαγωγίας της περιοχής του Αγίου Νικολάου επίσης βρίσκονται στην περίοδο της δικής τους ανασυγκρότησης ώστε να δημιουργηθεί ένα όργανο που θα έχει την δυναμική του ίδιου του κλάδου που είναι την ουσία όλοι όσοι φιλοξενούν και εξυπηρετούν τους επισκέπτες μας εκτός των ξενοδοχείων. 
Οι επαγγελματίες του χώρου έχουν αποδείξει είτε ατομικά είτε και μέσα από συνεργασίες γνωρίζουν να συνεργάζονται και να προσφέρουν  στο κοινό καλό. Ένας δραστήριος σύλλογος των ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστιατορίων έχει λείψει τα τελευταία χρόνια από την περιοχή ενώ με το δεδομένο ότι έχουν την διάθεση και την θέση σε αυτόν να ενταχθούν, όπως έχει δηλωθεί πρόσφατα, και επαγγελματίες εκτός Αγίου Νικολάου, κάνει την ανάγκη της λειτουργίας ακόμα πιο μεγάλη.
 Μήνες τώρα έχει γίνει μια πρώτη προσπάθεια  οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να βρεθούν ξανά και να κινηθούν συλλογικά τόσο για το καλό του κλάδου όσο και της περιοχής. Όπως ενημέρωσε  την ΑΝΑΤΟΛΗ ένας από τους επαγγελματίες που το έχουν πάρει και ζεστά και πολύ σοβαρά το θέμα της ανασυγκρότησης του συλλόγου, Γιώργος Νερατζούλης, ήδη το καταστατικό του συλλόγου που λειτουργούσε έως τώρα το έχει πάρει δικηγόρος ώστε να προβεί σε διορθώσεις.
 «Υπάρχει κενό στον χώρο μας, και  σίγουρα όλοι οι συνάδελφοι θέλουμε τον σύλλογο να δημιουργηθεί ξανά και να έχει λόγο στα τοπικά μας δρώμενα. Είμαι σίγουρος ότι   στη νέα αυτή προσπάθεια θα θέλουν όλοι να βοηθήσουν.» σχολίασε ο ίδιος. Σύντομα μάλιστα θα εκδοθεί πρόσκληση για συμμετοχή στην γενική συνέλευση που θα γίνει ώστε να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την  ανάδειξη του νέου Δ.Σ του κλάδου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ