in , , ,

Παίζουν με τα νευρα μας, "μια έτσι μια ..γιουβέτσι"

Η μελλοντική λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ιεράπετρας ήταν ένα από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν στη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ στην Αθήνα.

Ήδη από τα τέλη περίπου της περασμένης χρονιάς το προσωπικό του Υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα γνώριζε τις προθέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος να επαναφέρει το θέμα. Μάλιστα και τότε οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει την ανησυχία τους.

Και η ΑΝΑΤΟΛΗ είχε αναφερθεί στο θέμα με δημοσίευμά της στις αρχές του χρόνου. Ωστόσο θα δυσκολευόταν κανείς να πιστέψει πως οι δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλο – για μη υποβάθμιση κανενός Υποκαταστήματος ΙΚΑ στο νομό κατά την επίσκεψη του στο Λασίθι λίγο χρονικό διάστημα πριν – θα μπορούσαν τόσο εύκολα και γρήγορα να ανατραπούν.

Παρ’ όλα αυτά λοιπόν το Υποκατάστημα στην Ιεράπετρα συμπεριελήφθη στα ημερήσιας διάταξης θέματα της χθεσινής συνεδρίασης. Το γεγονός, αλλά και το ενδεχόμενο η Ιεράπετρα να χάσει μια ακόμη δημόσια υπηρεσία ή το Υποκατάστημα να υποβαθμιστεί σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης προκάλεσαν την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας.

Αργότερα χθες το απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μας μετέφερε την είδηση ότι τελικά το θέμα, που αφορούσε την λειτουργία του Υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα, αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ.

πηγη www.anatolh.com