in

Πέτσας: Ως 7 Ιανουαρίου κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια – Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων

Τους τομείς που δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή. Συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη κατά 20%.
Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς αυξάνονται οι άδειες κλίνες ΜΕΘ, ενώ υπάρχει και μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.
Ωστόσο με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο σύστημα του ΕΣΥ. Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια.
Ετσι κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών, δεν θα ανοίξουν μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα εστιατόρια, τα σχολεία, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη:

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για ενθαρρυντικές ενδείξεις όσον αφορά στην μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και τόνισε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τις δραστηριότητες εκείνες που δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα.
Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου“, τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.