in ,

Πέτρος Ζερβάκης, διευκρινήσεις περί κράνους και μάσκας

Μετά την δημοσίευση του θέματος απο την συνέντευξη του γραμματέα της ένωσης αξιωματικών περιφέρειας Κρήτης Πέτρου Ζερβάκη, διοικητή της τροχαίας Αγίου Νικολάου, αναγνώστες ζήτησαν διευκρινήσεις με τον ίδιο να απαντά σχετικά.
” Τα εγκεκριμένου τύπου κράνη που μας ενδιαφέρουν ως Υπηρεσία και χρησιμοποιούνται στις σύνηθες μετακινήσεις είναι τα ανοικτού τύπου(τύπου jet) και τα full face. Υπάρχουν και κράνη εγκεκριμένου τύπου που χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις -περιστάσεις (πχ αγωνες motocross) όπου οι αναβάτες κάνουν χρήση ειδικής μάσκας -γυαλιών . Στους δυο πρώτους τύπους που μας αφορούν υπάρχει ζελατίνα κατά του ανέμου κατά την οδήγηση . Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η ζελατίνα έχει διπλή χρησιμότητα. Η μία είναι η προστασία του αναβάτη από τον άνεμο κατά την οδήγηση και η άλλη η προστασία του συνεπιβάτη από την μετάδοση του ιού. Στις περιπτώσεις που γίνεται χρήση από τους χρήστες δικύκλων τέτοιου είδους κρανών, που είναι τα προβλεπόμενα δεν χρειάζεται μάσκα κατά την οδήγηση. Σε κάθε περίπτωση όταν γίνεται σωστή χρήση του εγκεκριμένου τύπου κράνους ,δε χρειάζεται να φοράμε μάσκα επειδή μας παρέχει διπλή προστασία.” σημειώνει.
“Το ευτράπελο που έχουμε δεί είναι κάποιοι οδηγοί και συνεπιβάτες δικύκλων να φοράνε μάσκα και να μην φορούν κράνος!!!!” συμπληρώνει