in

Πάνω από 5.000 λίτρα κρητικής τσικουδιάς κατασχέθηκαν από το Τελωνείο της Ρόδου!

Περισσότεροι από πέντε τόνοι «ρακή» εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τελωνείο της Ρόδου, καθώς δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες από το έμπειρο προσωπικό του Τελωνείου της Ρόδου το οποίο και κατάφερε να εντοπίσει το αλκοολούχο ποτό, που είχε σταλεί από την Κρήτη στο νησί μας όπου και θα το παραλάμβαναν διάφορα άτομα.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τελωνείο της Ρόδου και την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας Δωδεκανήσου Βασίλης Κούρτης, «στα πλαίσια στοχευμένου ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 από υπαλλήλους του Τελωνείου Ρόδου σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν σε πλαστικά βαρέλια, φιάλες και ασκούς, προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης (ενδεχομένως απόσταξης) συνολικής ποσότητας 5.300 λίτρων περίπου, τα οποία δε συνοδεύονταν από φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά και τα οποία είχαν αποσταλεί από την Κρήτη με διάφορους παραλήπτες στο νησί της Ρόδου.
Τα ανωτέρω προϊόντα δεσμεύτηκαν από την Υπηρεσία μας και απεστάλησαν σχετικά δείγματα στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου για ανάλυση, ενώ ερευνάται η καταβολή των αναλογουσών φορολογικών επιβαρύνσεων.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Τα Τελωνεία της Τελωνειακής Περιφέρεια Δωδεκανήσου έχουν εντείνει την προσπάθεια τους κατά της παράνομης διακίνησης αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί».
 
Πηγή: rodiaki.gr