in ,

Πάνε το σχολείο πολλά χρόνια πίσω, άκουσε το

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω τόνισε μιλώντας στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια στον 104,4 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος  των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Μεραμπέλλου και Οροπεδίου Χρήστος Στεφανακίδης. Ο ίδιος μίλησε για την Κινητοποίηση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης που θα γίνει την  Τρίτη 19/5/2020, στις 12:00, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου

 

άκουσε εδώ την συζήτηση απο την ροή της εκπομπής:

«Κινητοποίηση ενάντια στην Αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνηση και του Υπουργείου Παιδείας»

 

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονέων και όλης της κοινωνίας που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

 

  • Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Παραβλέπουν ότι το μάθημα είναι μια αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικού και δεν μπορεί να γίνει μονόπλευρα μόνο από τον εκπαιδευτικό της «έδρας».
  • Μετατρέπουν τις σχολικές αίθουσες σε «ριάλιτι σόου».
  • Παραπλανούν το σύνολο της κοινωνίας με ψευδείς δηλώσεις.
  • Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζουμε τον αγώνα.

 

Συμμετέχουμε, μαζί με τους άλλους δύο Συλλόγους Π.Ε. του Νομού, στην κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Λασιθίου την Τρίτη 19/5/2020, στις 12:00.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ.