in ,

Ο τουρισμός θέλει … ψυχή audio

Για το βιβλίο “Τουρισμός, τουριστική ανάπτυξη” μίλησε στην εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια η Ιωάννα Σαραντοπούλου.

Πρόκειται για συλλογικό  τόμο, και αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής και χαρτογράφησης των Ελλήνων Επιστημόνων οι οποίοι εμπλέκονται ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον επιστημονικό χώρο του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα  αποτελεί μια προσπάθεια αναλυτικής διερεύνησης και ανάδειξης των κυριότερων θεματικών πεδίων των ερευνητικών ενδιαφερόντων τους.
“Την επιστημονική επιμέλεια έχουν δύο κορυφαίοι Ακαδημαϊκοί του Τουρισμού , Καθηγητές κύριοι, Πάρις Τσάρτας και Περικλής Λύτρας , και θεωρώ πολύ μεγάλη μου τιμή το γεγονός του να συμμετέχω σε αυτή τη συγγραφική δουλειά.
Σε ότι αφορά στη δική μου συγγραφική συμμετοχή , πρόκειται για ένα επιστημονικό άρθρο με θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη και του τρόπου που επιδρά στον τομέα της διοίκησης των επισιτιστικών μονάδων . Γίνεται μια εκτενή αναφορά στην έννοια , στον τρόπο διαχείρισης , στην αλληλεπίδραση συναισθημάτων σε μια ομάδα , αλλά και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ύπαρξη ή μη ύπαρξη αυτής , σε επίπεδο management .
Ο τουρισμός ως τομέας είναι κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικός . Κατά συνέπεια η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα βασικό ζητούμενο . Το επιστημονικό μου άρθρο είναι αποτέλεσμα  έρευνας και συγκεκριμένα,  με τη μέθοδο της επιτόπιας παρατήρησης.” είπε μεταξύ άλλων
Ο εν λόγω Συλλογικός Τόμος, αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και παράλληλα μία ολοκληρωμένη διεπιστημονική μονογραφία για τον Τουρισμό και την Τουριστική Ανάπτυξη.