in

Ο Σύλλογος Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου έκοψε την πίτα του [PICS]

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύλλογος Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Ο Δίας»  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο ΚΑΛΥΒΑ στις Λίμνες.

Μετά την ευλόγηση  της πίτας έγινε ένας σύντομος απολογισμός δράσης για την χρονιά που πέρασε:
-Συμμετείχαμε στην επίσκεψη των συνέδρων της συνόδου των  πρυτάνεων της χώρας, που έγινε στις 15 Μαρτίου στο οροπέδιο Λασιθίου.
-Πραγματοποιήσαμε εκδρομή στις 5 Απριλίου στην ΜΟΝΗ ΒΙΔΙΑΝΗΣ και παρακολουθήσαμε τους Δ΄ Χαιρετισμούς.
-Στις 7 Απριλίου τιμήσαμε την ποδοσφαιρική μας ομάδα ΔΙΑΣ για την άνοδο της στην Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. Λασιθίου.
-Συνδιοργανώσαμε τη γιορτή για τη βράβευση των αριστούχων μαθητών στο Οροπέδιο Λασιθίου που γίνεται κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος τον Αύγουστο, βραβεύσαμε  20 παιδιά από τον Άγιο Νικόλαο που έχουν καταγωγή από το Οροπέδιο.
-Ήμασταν συνδιοργανωτές στην εκδήλωση μνήμης της Αικατερίνης Μαριδάκη-Κασσωτάκη Καθηγήτριας και τ. Αντιπρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που έγινε στις 18 Αυγούστου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου στο Τζερμιάδω. Παράλληλα στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η πρώτη ποιητική συλλογή με τίτλο «ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» του Μιχάλη Κασσωτάκη ομότιμου καθηγητή πανεπιστήμιου Αθηνών αφιερωμένη στη σύζυγο του.
-Πραγματοποιήσαμε στις 24 Νοεμβρίου με επιτυχία την εκδήλωση ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ την οποία και θα καθιερώσουμε.
-Τέλος εκτύπωση  του ημερολόγιου που είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό ανεμόμυλο του Οροπεδίου Λασιθίου. Η έκδοση αυτή θα ενισχύσει το φάκελο πρόταση για την ένταξη των ανεμόμυλων στην άυλη κληρονομιά της  UNESCO. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Χαρίδημο Σιγανό και την εταιρεία του ΖΕΥΣ για τη βοήθεια του, και τον Γιάννη Σιγανό για τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
-Επίσης ένα  μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την συνεργασία μας, καθώς με την πρόταση του μπορέσαμε να συμμετέχουμε και εμείς στην έκδοση του περιοδικού «ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ» .

Κατόπιν ο σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη για την μεγάλη προσφορά του οροπεδιώτη στην καταγωγή άνδρα στα κοινά του τόπου. Την παρέλαβαν η σύζυγος του, Ζαχαρούλα Πυθαρούλη-Στρατάκη και τα παιδιά του. Ο Σύλλογος μάλιστα, με αίτηση που κατάθεσε στα δημοτικά συμβούλια Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, αιτείται την απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα προκειμένου να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές την προσφορά του.
Ευχαριστούμε τους Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και αιδεσιμότατο Πατέρα Ιωάννη Στραταντωνάκη που ευλόγησαν την πίτα. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Οροπεδίου Τζιράκης  Δημήτρης.
Ευχαριστούμε τον Μανώλη Μακράκη συγγραφέα του βιβλίου «ΕΝ ΛΑΣΙΘΙΩ» για την παρουσία του και  το κάλεσμα στην παρουσίαση του βιβλίου του που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00΄ στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο.
Ευχόμαστε υγεία, χαρά και ειρήνη για το 2020!
                                                                                Για το Δ.Σ
                Γιώργος Μπελούκας                                                         Μιχαήλ Ζαμπετάκης
                    Πρόεδρος                                                                               Γραμματέας