in , ,

Ο Σεπτέμβρης ξεκινά με πεζοπορία  διάσχιση  στο Φαράγγι  της Σαμαριάς 

Την Κυριακή  1 Σεπτεμβρίου  2019  ο   Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου  διοργανώνει για τα μέλη  του πεζοπορία  διάσχιση  στο Φαράγγι  της Σαμαριάς  .

Από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό ω/09:00  θα ξεκινήσουμε την διάσχιση  του φαραγγιού και  θα τερματίσουμε στην Αγία Ρουμέλη  . Εκεί θα ξεκουραστούμε  και μετά ω/17:30  θα πάρουμε το καραβάκι για την Χώρα Σφακίων όπου θα μας περιμένει το πούλμαν μας για την επιστροφή.

Η απόσταση που θα διανύσουμε μέσα στο φαράγγι  είναι 16 χλμ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4,30  ώρες περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1    Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση λόγο της πολύωρης πεζοπορίας σε βραχώδες μονοπάτι .     Απαραίτητος  εξοπλισμός (Μποτάκια ορειβατικά, προαιρετικά μπατόν, αντιανεμικό , αρκετό  νερό σνακ, καπέλο ,γυαλιά ηλίου, αντηλιακό , και προαιρετικά μαγιό !

ΑΡΧΗΓΟΣ  –  Σπυριδάκης  Γιάννης   (τηλ. 6972667591)

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε από Άγιο Νικόλαο ω/05:00 το πρωί . Τα μέλη μας από Οροπέδιο Λασιθίου θα πρέπει να είναι  ω/05:30  στο παρκινγκ της ΕΟ μετά τη  διακλάδωση  Μοχού Σταλίδας δεξιά πριν το τούνελ .

Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να κλειστεί  το λεωφορείο. Η τιμή του εισιτηρίου θα διαμορφωθεί  ανάλογα με τις συμμετοχές . Επιπλέον  5  ευρώ είσοδος στο φαράγγι   και  12,50 ευρώ  το πλοίο  για Σφακιά .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  www.eoslasithiou.gr      fb   eoslasithi        Τηλ: 6972667591

Ιστότοπος Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς    https://www.samaria.gr/

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ