in ,

Ο Σεβ. Πέτρας και Χερρονήσου για τους μαθητές

Σήμερα, στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου, με όλη μου την πατρική αγάπη, προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στρέφω τη σκέψη και την προσευχή μου προς τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους φοιτητές των εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων και τους παρακαλώ να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις. Όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, να προσπαθήσουν να κατακτήσουν την γνώση και την Παιδεία. Θα συναντήσουν, είμαι σίγουρος, δασκάλους και καθηγητές πρόθυμους, με όρεξη και ζήλο να τους καθοδηγήσουν στο όμορφο αυτό ταξίδι.
Στρέφω τη σκέψη και την προσευχή μου στους δασκάλους και τους καθηγητές και τους παρακαλώ. Όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να σταθούν δίπλα στα παιδιά, στους μαθητές και τις μαθήτριες. Γνωρίζω ότι το να είσαι δάσκαλος ειδικά σήμερα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί κόπο και πόνο. Είναι βέβαιο όμως ότι είναι εκατονταπλάσια η ανταπόδοση, η χαρά ότι μαθαίνω γράμματα στα παιδιά.
Στρέφω τη σκέψη και την προσευχή μου στους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών. Τι δύσκολο πράγμα να μεγαλώνεις παιδιά στη σημερινή εποχή! Είμαι δίπλα σας! Μην απογοητεύεστε! Θα έρθει η μέρα που θα ανταμειφθείτε για τις αγωνίες σας, θα έρθει η μέρα που θα καμαρώνετε εν Χριστώ για τα παιδιά σας που με ωδίνες και αγάπη αναθρέψατε.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους, μικρούς και μεγάλους, ότι είμαι συγκυρηναίος σας. Σηκώνω μαζί σας το σταυρό σας και προσεύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη και να ευλογήσει και τούτο το νέο σχολικό έτος.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ