in ,

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος θα μετέχει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΘΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019
 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος κατά την υπογραφή του Κώδικα της Ινδίκτου από τους Ιεράρχες του Θρόνου την 1η Σεπτεμβρίου 2018, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Φανάρι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, κατόπιν Πατρικής προσκλήσεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, θα μετέχει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το επόμενο έτος, με αρχή το εξάμηνο 01.09.2018 – 28.02.2019.
Η σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ανανεώνεται κατά το ήμισυ ανά εξάμηνο, ενώ κάθε μέλος της μετέχει σε αυτήν για ένα έτος.
Παρατίθεται το σχετικό Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αφορά στο πρώτο εξάμηνο, δηλαδή Σεπτέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2018:
 
Γενομένης της τακτικής ανασυγκροτήσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ταύτην θα αποτελέσουν, διά το εξάμηνον 01.09.2018 – 28.02.2019, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, οι Σεβ. Μητροπολίται:
 
Βρυούλων κ. Παντελεήμων
Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος
Γερμανίας κ. Αυγουστίνος
Τρανουπόλεως κ. Γερμανός
Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος
Ρόδου κ. Κύριλλος
Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος
Κορέας κ. Αμβρόσιος
Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος
Αυστρίας κ. Αρσένιος
Σύμης κ. Χρυσόστομος
Σικάγου κ. Ναθαναήλ
 
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 1η Σεπτεμβρίου 2018
 
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου