in

Ο προγραμματισμός για τον Αγιασμό στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου

Προγραμματισμός Ημέρας Αγιασμού στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου (Δευτέρα 14/09/2020)

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά (08:15). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο νέο τρόπο προσέλευσης και εισόδου των μαθητών στο σχολείο (αποφυγή συνωστισμού, θερμομέτρηση, χρήση προστατευτικής μάσκας κλπ).

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00. Μέχρι τότε θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες (με διαλείμματα μεταξύ τους):

  1. Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
  2. Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία
  3. Διανομή μίας μάσκας ανά μαθητή
  4. Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση μάσκας
  5. Ενημέρωση σχετικά με το Σχολικό Κανονισμό
  6. Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
  7. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο φορώντας τη δική τους μάσκα. Η είσοδος σε αίθουσα διδασκαλίας δε θα επιτραπεί σε κανένα μαθητή χωρίς χρήση μάσκας.

Τα βιβλία θα δοθούν συσκευασμένα, οπότε οι μαθητές δε χρειάζεται να κρατούν τσάντα, εκτός αν οι ίδιοι το επιθυμούν. Καλό είναι να κρατούν ένα τετράδιο και ένα στυλό ο καθένας. Επίσης, ένα μπουκαλάκι με νερό.

Ο αγιασμός θα τελεστεί στο προαύλιο του σχολείου στις 12:00 με παρόντες εκπροσώπους των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων. Κατόπιν ο ιερέας θα μεταβεί σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά.

Σημαντική Παρατήρηση: Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει ως εξής:

1η Είσοδος (μικρή πόρτα): Α Τάξη

2η Είσοδος (μεγάλη πόρτα): Β και Γ Τάξη

Αγαπητοί μαθητές και κηδεμόνες, είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ξεκινά μια δύσκολη σχολική χρονιά … Πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η ταυτόχρονη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Για το λόγο αυτό σας καλώ όλους με καλή διάθεση και υπομονή να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τα καλύτερα!!!

Καλή Νέα Σχολική Χρονιά με Υγεία!

Αθανασοπούλου Χαρά

Δ/ντρια ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου