in , , , , ,

"Ο πολίτης να καθορίζει τις εξελίξεις", video

«Η κυβέρνηση θέλει μια αυτοδιοίκηση   που στην ουσία είναι κατ όνομα μόνο αυτοδιοίκηση και στην ουσία θα είναι ετεροδιοίκηση όπως λέει και ο Μανόλης Γλέζος, στέλεχος με βαθειά γνώση και στα θέματα της αυτοδιοίκησης, και αυτό πρέπει να αλλάξει.» απάντησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη και νυν βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.

«Σκοπός μας είναι μέσα από την κοντινότερη εξουσία στον πολίτη που είναι η αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε ο πολίτης και ο λαϊκός παράγοντας να είναι κυρίαρχοι και θα καθορίζουν τις εξελίξεις. Από εκεί και μετά θα έχουμε και αυτό που χρειάζεται τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και η Δημοκρατία. Στην Ευρώπη αλλά και συγκεκριμένα στην χώρα μας η αυτοδιοίκηση είναι για ένα παραπάνω λόγο πιο χρήσιμη, η χώρα μας είναι παράλληλα και νησιωτική και ορεινή και της αρμόζει το μοντέλο της ισχυρής αυτοδιοίκησης γιατί αξιοποιεί τις τοπικές δυνατότητες και τις τοπικές κοινωνίες που είναι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα σαν χώρα. 
Οι άνθρωποι της, η δυναμικότητα τους και η δυνατότητα που έχουν με τρόπο μοναδικό να αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα ολοκληρωμένο να αποδείξουμε ότι μπορούμε από την περιφέρεια να διώξουμε τα μνημόνια και να απαντήσουμε στην κρίση και δεύτερο ότι μπορούμε να αναδείξουμε τις αστείρευτες δυνάμεις που έχει αυτό ο τόπος και αν δώσουμε παραδείγματα προς μίμηση για την πραγματική ανάπτυξη της κοινωνίας και όχι των αριθμών. 
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε στα δύσκολα την κυβέρνηση και στην Κρήτη και να αποδείξουμε ότι από την περιφέρεια μπορούμε να ξεκινήσουμε για τα μεγάλα που είναι αναγκαία. » είπε τονίζοντας το μοναδικό ηθικό πλεονέκτημα που έχει ο συγκεκριμένος συνδυασμός και που θα προσπαθήσει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Χωρίς ό ίδιος να κάνει επίσημα την ανακοίνωση του Μανόλη του Θραψανιώτη σαν υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στο νομό Λασιθίου μιας και οι διαδικασίες ακόμα δεν έχουν κλείσει αν και είναι όμως ο ίδιος, ο κ. Θραψανιώτης, ομόφωνα αποδεκτός από τις τοπικές οργανώσεις, ο κ. Κριτσωτάκης αναφερόμενος στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης είπε πως  είναι έτοιμος με στελέχη ικανά των τοπικών κοινωνιών.
 «Συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί ενάντια στα μνημόνια και στις φιλελεύθερες συνέπειες που έχουν αυτά γεννήσει  Ο ίδιος ο Μανόλης Θραψανιώτης παραδέχτηκε ότι ομόφωνα όλες οι οργανώσεις του νομού ε΄χουν αποδεχτεί την πρόταση να είναι ο ίδιος υποψήφιος. «Υποψήφιος ήμουν και την προηγούμενη φορά και είχα πει τότε στο πρώτο μνημόνιο ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι η αριστερά καλείται να είναι παρούσα. 
Σήμερα μετά από 3,5 χρόνια οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, και δυστυχώς τότε δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το βάθος αυτής της κρίσης. Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να παλέψουμε για την αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να απαλλαγεί ο τόπος από αυτή την κατάσταση και το πρώτο βήμα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Έχω την πεποίθηση ότι η Περιφερειακή Κίνηση Κρήτης με επικεφαλής τον Μιχάλη Κριτσωτάκη θα βάλει την αρχή για την αλλαγή αυτή.» είπε και είπε ότι από την συμμετοχή στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Μάη θα αποκλειστούν όσοι έχουν την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή και όσοι έχουν βάλει χέρι σε
δημόσιο χρήμα ή έχουν συμμετάσχει σε ΜΚΟ οι οποίες έχουν θέματα ανοικτά οικονομικής διαχείρισης.
κειμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ 
www.anatolh.com