in ,

Ο ξύλινος πλανήτης , το σιδερένιο ψάρι και το πανέμορφο χρωματιστό φόρεμα επισκέφτηκαν την πλαζ του ΕΟΤ Αγίου Νικολάου [PICS]

Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.

Χρώματα, αρώματα, μουσικές και πολλές χαρούμενες παιδικές φωνές άλλαξαν την εικόνα της πλαζ του ΕΟΤ . Το Κέντρο ξένων γλωσσών << PROGRESS>> διοργάνωσε την εκδήλωση  <<ART & ACT>> ( Τέχνη και Δράση).

Παιδιά όλων των ηλικιών, κάτω από την καθοδήγηση των εικαστικών Ράνιας Αφεντούλη, Γιώτας Μπούζα, Ειρήνης Μπολονάκη  και Περσεφώνης Νικολακοπούλου, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές.

Γυάλινα βαζάκια με βότανα, ιδιαίτερα μπρελόκ με ξύλο, κοχύλια και βότσαλα  σε διάφορες κατασκευές, γλάστρες με αρωματικά φυτά, χρωματιστά καραβάκια από ξύλο και ύφασμα στόλιζαν τους πάγκους των παιδιών.

Η Κωνσταντίνα, ο Δημήτρης , ο Νίκος ,ο Γιάννης, η ‘Αρτέμης (παιδιά του φροντιστηρίου ) μαζί με την κα Αρναουτάκη Περιβαλλοντολόγο, Ωκεανογράφο ζωγράφιζαν και έγραφαν μηνύματα για το περιβάλλον. Γιατί όπως μας είπε η κα Αρναουτάκη : ΄΄ η αλλαγή θα έρθει μέσα από τα παιδιά, γιαυτό πρέπει να κατανοήσουν ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η κύρια απειλή για το μέλλον του πλανήτη μας΄΄.

Η ιδιοκτήτρια του “PROGGRESS” και εκπαιδευτικός κα Κοκολάκη Μαρία μίλησε στο fonien.gr για τη σημασία αυτής της εκδήλωσης:

“Μέσα στα βιβλία που διδάσκουμε υπάρχουν αρκετά θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τις κλιματικές αλλαγές. Θέλαμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να φέρουμε τα παιδιά μας μέσα από βιωματικές δράσεις πιο κοντά σε αυτά που έγραφαν τα βιβλία τους. Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε διάφορα υλικά στο χώρο του φροντιστηρίου  και να κάνουμε διάφορες κατασκευές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών μας και τεσσάρων εικαστικών της πόλης μας.

Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα “ART & ACT” και σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε με τα έργα μας και να μεταφέρουμε και στα υπόλοιπα παιδιά της πόλης μας αλλά και στους γονείς τους τη σημασία της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Ανακυκλώνοντας τα διάφορα υλικά αντί να τα πετάμε, μπορούμε να ξαναφτιάξουμε νέα προϊόντα . Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να παραμένει στα στενά όρια ενός σχολείου. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν από κοντά όσα μαθαίνουν. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τις συνεργάτιδες μου: Λουκάκη Ελένη, Χουρδάκη Κάλλια, Βιδάκη Γιάννα, Κουνάλη Εύη, Παγκάλου Πηνελόπη, Τζώρτζη Μαρίνα. Τον Γιώργο Βιδάκη για την μουσική αλλά πιο πολύ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους”.

Πρωταγωνιστές μαζί με τα παιδιά στο <<ART & ACT>> ένα μεγάλο ψάρι από σύρμα και σίδερο με πλαστικά μπουκάλια, ένας μεγάλος ξύλινος πλανήτης με μηνύματα από τα παιδιά και ένα εντυπωσιακό φόρεμα με ανακυκλώσιμο πλαστικό. Ελπίζουμε να στολίσουν κάποια γωνιά της πόλης μας μεταφέροντας το μήνυμα της ανακύκλωσης στον κόσμο.

Άννα Μετζογιαννάκη, Τζώρτζη