in ,

“Ο Ν Ε Ι Ρ Ι Κ Ο Ν “….γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στο Όνειρο [PICS]

Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του Αγίου Νικολάου και με θέα τα ιστιοπλοικά της μαρίνας δημιουργήθηκε από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΄΄ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ΄΄ το Καφέ  ΄΄ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ΄΄ με το πιο νόστιμο και ιδιαίτερο παγωτό στη πόλη μας. Ιδιαίτερο τόσο στο τρόπο που φτιάχνεται αλλά και από τα άτομα που σερβίρετε.

Εμείς μιλήσαμε με τον Διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ψυχίατρο κ. Φαζάκη, ο οποίος είναι  Πρόεδρος του Δ.Σ του Κοινωνικού Συνεταιρισμού καθώς και την Ψυχολόγο του Κέντρου κα Γιομέλου Κατερίνα, οι οποιοί  μας είπαν τα ακόλουθα:
“Η ιδέα ξεκίνησε στα πλαίσια της προσπάθειας το Λασίθι να μην μείνει πίσω απο τους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας, μας λέει ο κ. Φαζάκης. Η ΔΥΠΕ Κρήτης με όρισε υπεύθυνο να οργανώσω τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού (ΚοιΣΠΕ) που σκοπό θα είχε την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλοντας στην θεραπεία και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. Μια από τις δράσεις του ΚοιΣΠΕ είναι η λειτουργία του Καφέ – Σνακ Bar ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ στην πόλη μας. Μια καλαίσθητη, γωνιά κοντά στη θάλασσα που προσφέρει ένα ιδιαίτερο παγωτό. Τα χρήματα για τη δημιουργία του, προήλθαν στην αρχή από μετοχές και μετά από επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας. Τα κέρδη από τις πωλήσεις καλύπτουν τη μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά του έξοδα.

Τα παγωτά, μας λέει η κα Γιόμελου, είναι δύο ειδών: αυτά που φτιάχνονται από φρέσκο κατσικίσιο γάλα και αυτά που φτιάχνονται με ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη, τα οποία είναι  βραβευμένα διεθνώς, απευθύνονται σε διαβητικούς αλλά και σε άτομα που είναι αλεργικά στη λακτόζη. Και τα δύο είδη είναι εξαιρετικής ποιότητας. Τα σερβίρουμε με βάφλα ή σουφλέ σοκολάτας. Είναι σημαντικό να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια γιατί τα κέρδη θα οδηγήσουν  στη δημιουργία άλλων δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν και άλλα άτομα στην ένταξη τους στην κοινωνία αλλά και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Τα εγκαίνια του Καφέ ¨ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ¨ θα γίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου και θα θέλαμε την στήριξη όλων των συμπολιτών μας.”

Ας μην αφήσουμε την προκατάληψη να μας στερήσει λίγη ώρα χαλάρωσης και απόλαυσης σε ένα χώρο όπου οι άνθρωποι του περιμένουν τη δική μας στήριξη για να μπορέσουν και αυτοί να προχωρήσουν στη ζωή με αξιοπρέπεια, βελτιώνοντας την υγεία τους και συνεχίζοντας να ονειρεύονται!
 
Άννα Μετζογιαννάκη, Τζώρτζη