in ,

Ο κ. Τσίπρας έρχεται….τι θα τον ρωτούσες; Πολίτες από τον Αγ. Νικόλαο απαντούν

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, γιατί στην πολιτική επικαιρότητα πολλά συμβαίνουν και ίσως υπάρξουν ανατροπές, θα επισκεφθεί την πόλη του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 21 Δεκ το πρωί στα πλαίσια επίσκεψης του express στην Κρήτη.

Ήδη οι αντιδράσεις των πολιτών της πόλης είναι πολλές και ποικίλες με πολλές από αυτές να μην μπορούν να δημοσιευθούν λόγου του καθόλου ευγενικού τους περιεχομένου.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη θα έχει μια διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 3ών ωρών με προγραμματισμένη του παρουσία στην αίθουσα του επιμελητηρίου στην οποία θα βρεθούν μόνο εκπρόσωποι της περιφέρειας των δήμων των παραγωγικών τάξεων και διαφόρων οργανισμών

Το fonien.gr ρώτησε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους κ.α αν θα συναντούσαν τον Αλέξη Τσίπρα τι θα τον ρώταγαν.

Γ.Κ ετών 45 ελεύθερος επαγγελματίας, ψήφισε Τσίπρα στις εκλογές:

«Χωρίς να δίνω κανένα ελαφρυντικό στους προηγούμενους που μας κυβέρνησαν και μας έφτασαν εδώ θα ρώταγα τον ίδιο, γιατί μας κορόιδεψε τόσο πολύ, γιατί μας είπε τόσα ψέματα πριν τις εκλογές και πως κατάφερε να μας εξαπατήσει όλους όσους τον πιστέψαμε. Θα του έλεγα ακόμα ότι είναι κρίμα και άδικο η χώρα ολόκληρη να πέσει σε ένα γκρεμό από το χέρι ενός νέου ανθρώπου που βγήκε τόσο ψεύτης.» Δεν θα τον ψηφίσει ξανά.

 

Σ.Κ ετών 41 εργαζόμενος στο νοσοκομείο, ψήφισε Τσίπρα στις εκλογές.

«Είπατε, μιλήσατε, υποσχεθήκατε ένα κοινωνικό κράτος,  κύριε πρωθυπουργέ. Που είναι; Που βρίσκεται; Πως το φαντάζεστε από την στιγμή που η καθημερινότητα όλων μας έχει γίνει ακόμα πιο άσχημη από ότι ήταν. Οι χώροι εργασίας έχουν γίνει   χώροι ταλαιπωρίας για όλους εργαζόμενους και πολίτες. Πότε θα αλλάξει αυτό;» Δεν θα τον ψηφίσει ξανά.

Γ.Κ ετών 42 δάσκαλος. Δεν τον ψήφισε. «Μόνο ψέματα, μόνο υποσχέσεις και πολλές επιλογές χωρίς προετοιμασία και γνώση. Γιατί αναλάβατε να κυβερνήσετε ενώ δεν ξέρατε βασικά στοιχεία για την κατάσταση της χώρας. Γιατί τόσο πολύ μας εξαπατήσατε;.»  Δεν θα τον ψηφίσει.

 

Α.Λ ετών 32 άνεργος. Τον ψήφισε στις εκλογές. «Μας πήρατε από τους παλιούς και μας φτάσατε σε ένα σημείο πιο άσχημο από τους ίδιους. Εγώ πως θα ξαναβρώ εργασία και πως θα κάνω οικογένεια όταν η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί δεν μπορούν με αξιοπρέπεια να ζήσουν 3 άτομα;» δεν θα τον ψηφίσει ξανά.

 

Δ.Μ ετών 50 ελεύθερος επαγγελματίας. Ψήφισε Τσίπρα στις εκλογές. «Με τόση φορολογία και με τόσες εισφορές σε εμάς δεν έχει μείνει τίποτα ενώ δεν βλέπω να υπάρχει λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Μέχρι πότε θα δοκιμάζονται στις πλάτες μας σχέδια που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα;»

 

Χ.Ζ ετών 25 εργάζεται χωρίς ασφάλεια. Ψήφισε Τσίπρα στις εκλογές. «Τι έχεις ακόμα να τάξεις για να μας κοροϊδέψεις ξανά; έχεις κάνει την χώρα ένα ξέφραγο αμπέλι, πως θα συμμαζέψεις όλα αυτά;»  Δεν θα ψηφίσει ξανά Τσίπρα.

 

Μ.Μ ετών 65 συνταξιούχος,  δεν ψήφισε την προηγούμενη φορά Τσίπρα. «Δεν θα του έλεγα τίποτα, θα τον κοιτούσα στα ματιά και του έδειχνα τα λιγοστά χρήματα που έχω στην τσέπη μου. Όσο δε για το επιπλέον δώρο που μας έκανε και πάλι σχόλιο κανένα από την στιγμή που τόσα άλλα μας έχει στερήσεις από τα δικά μας χρήματα..» δεν ξέρει τι θα ψηφίσει.

 

Κ.Ζ 43 ετών ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν ψήφισε Τσίπρα. «Είμαι τόσο πικραμένος και εκνευρισμένος που πραγματικά δεν θα μπορούσα να πω κάτι ή α θέλγε πάρα πολλά. Και αυτός και οι προηγούμενοι φάνηκε ότι θέλησαν να λειτούργησαν πελατειακά. Οι προηγούμενοι τα έδωσαν στους ένστολους αυτοί τώρα στους συνταξιούχους και οι δύο επιλογές χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Ξέρω συνταξιούχο με 500 ευρώ σύνταξη και ακόμα όμως 10 ενοίκια να εισπράττει κάθε χρόνο γιατί αυτός να πάρει επιπλέον χρήματα; Πως θα υπάρξει ανάπτυξη έτσι; Ας τα έδιναν σε όσους επαγγελματίες προσλάμβαναν έστω ένα νέο εργαζόμενο…» δεν θα ψηφίσει Τσίπρα

 

Δ.Κ 42 ετών εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση, ψήφισε Τσίπρα. «Γιατί να σερνόμαστε πάντα πίσω από τους θεσμούς και όλους τους άλλους, πόσο ακόμα θα αντέξουμε;» θα ψηφίσει ξανά Τσίπρα καθώς θεωρεί ότι ότι ξεκίνησε ας το ολοκληρώσει από την στιγμή που φοβάται ότι αν τώρα γίνουν εκλογές θα ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή.

 

Χ.Ε ετών 30 άνεργη. Είχε ψηφήσει Τσίπρα. «Με είχε κερδίσει με τα όσα έλεγε, τώρα δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά, απόλυτα απογοητευμένη και σίγουρα θα τον ρωτούσα γιατί μας ξεγέλασε τόσο πολύ.» δεν θα ψηφίσει ξανά το ίδιο κόμμα.

 

Μ.Κ ετών 52 γιατρός. Είχε ψηφίσει Τσίπρα. «Το παν είναι η υγεία και για τον χώρο μας δεν είχε κάνει τίποτα. Όλοι οι ασφαλισμένοι έχασαν τις παροχές τους ενώ στην περιοχή μας ακόμα να γίνει κάνει με το πολυιατρείο του ΙΚΑ. Επιτέλους το θέμα θα λυθεί;» Δεν θα ψηφίσει Τσίπρα ξανά.

Θ.Κ ετών 43 άνεργος. Είχε ψηφίσει Τσίπρα. “Με έδιωξαν από την δουλειά, ποιος θα προσλάβει έναν στην ηλικία μου και πως θα καταφέρω να τα βγάλω πέρα με δυο παιδιά στο Δημοτικό αν βρω δουλειά με 450 ευρώ και 10 ώρες εργασίας;” δεν θα τον ψηφίσει ξανά

Ι.Κ 50 ετών Ελ. επαγγελματίας ψήφισε Τσίπρα. “Γιατί τέτοια παράλογη φορολογία γιατί να μας πνίγει τόσο πολύ χωρίς κανένα αποτέλεσμα σε κανένα οικονομικό επίπεδο. Που πάνε τόσα χρήματα ;” δεν θα ψηφίσει ξανά

 

ΘΑΝΟΣ Κ.