in , ,

Ο κάθε επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί την εργολαβία μπορεί να έχει τον σκοπό του, το θέμα είναι να εξυπηρετείται και το κοινό συμφέρον.

…γράφει ο Μανώλης Μενεγάκης
Στην όμορφη παραλία του Γαργαδόρου στην πόλη του Αγίου Νικολάου γίνονται αυτές τις ημέρες κάποια έργα με άδεια, με χορηγία από ξενοδοχειακή εταιρεία και με σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ιδανικά, όταν σχεδιάζεται η παρέμβαση σε εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως μια παραλία, ο Δήμος θεωρώ ότι πρέπει να κάνει και μια σχετική καμπάνια ενημέρωσης πριν να αρχίσουν τα έργα. Αυτό δεν έγινε. Αιφνιδιαστικά ξεκίνησε ένα έργο χωρίς καν μια προδημοσίευση στον τοπικό τύπο.

Αν ο λόγος που επιλέχθηκε αυτό είναι ότι από τον δήμο φοβήθηκαν αντιδράσεις έκαναν λάθος εκτίμηση. Όσοι κολυμπούν στον Γαργαδόρο ξέρουν ότι χρειάζεται αντιδιαβρωτικά έργα. Η παραλία ήταν κάποτε εμφανώς πλατύτερη (βλ. φωτο που είχε αναρτήσει παλιότερα ο George Makrakis). Σταδιακά και ιδίως μετά την αλλαγή των ρευμάτων από την κατασκευή της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου άρχισε η προοδευτική της διάβρωση. Ποιός θα είχε αντίρρηση να αποκατασταθεί ένα καλό πλάτος παραλίας αν υπήρχε ενημέρωση και εξηγήσεις για τον σεβασμό στο περιβάλλον;

Ο κάθε επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί την εργολαβία μπορεί να έχει τον σκοπό του, το θέμα είναι να εξυπηρετείται και το κοινό συμφέρον. Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον και πιστή τήρηση της άδειας του έργου για να μην γίνει προπέτασμα υπερβάσεων. Αλλά και συμμετοχή των πολιτών σε επίπεδο ενημέρωσης έστω ακόμα και στο και πέντε.