in ,

Ο ιδρυτής των Zara είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Τα ηνία του πλούτου πήρε την Τετάρτη από τον Bill Gates ο ιδρυτής των καταστημάτων Zara, Arnancio Ortega για να ανακηρυχτεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes.

Η μετοχή της Inditex, μητρικής των Zara, Massimo Dutti και Pull&Bearσημείωσε άνοδο 2,5%, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία τουOrtega κατά 1,7 δισ. δολάρια. Με την αύξηση, το συνολικό ύψος της περιουσίας του διαμορφώθηκε στα 79,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω τονGates ο οποίος εκτιμάται ότι έχει 78,5 δισ. δολάρια.

Υιός ενός εργάτη των σιδηροδρόμων από τη Λα Κορούνια της Ισπανίας, ο Ortega είναι σχεδόν τόσο μοναχικός, όσο και πλούσιος. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως υπάλληλος καταστήματος στη γενέτειρά του προτού ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ξεκινώντας με λιγότερα από 100 δολάρια, αυτός και η γυναίκα του Rosalia Mera άρχισαν να φτιάχνουν εσώρουχα, πιτζάμες και νυχτικά στο σαλόνι τους.

Το 1975, το ζευγάρι (που τελικά χώρισε) αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα με την επωνυμία Zara. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Ortega επεκτάθηκε σε 8 περιοχές της Ισπανίας. Το 1984 άνοιξε ένα κέντρο διανομής περίπου 1000 τ.μ.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, η Inditex δεν στηρίζεται ιδιαίτερα στη διαφήμιση. Αντ’αυτού, ο Ortega έχει αφιερώσει τους περισσότερους πόρους για να μετατρέψει την εταιρεία του στην πιο αποτελεσματική δραστηριότητα λιανικής στον κόσμο. Όταν εταιρείες, όπως η Gap και η H&M χρειάζονταν πέντε μήνες για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να διανείμουν και να πουλήσουν νέα προϊόντα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Zara το έκανε σε τρεις εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες του Ortega μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καπρίτσια των καταναλωτών πολύ πιο εύκολα από τους ανταγωνιστές τους.

Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture