in , , , , ,

Ο εθελοντισμός κερδίζει έδαφος στο Μαρδάτι και τη Ρούσα Λίμνη. fotos

Τα μέλη του αντίστοιχου Πολιτιστικού -Εξωραϊστικού Συλλόγου  από νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου ξεκίνησαν τη μάχη με νικητή την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της περιοχής.
Ο Σύλλογος στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης «Let’ s do it Greece» ανέλαβε την πρωτοβουλία και προχώρησε στον καθαρισμό του οικισμού και του οικοπέδου του Δήμου Αγ. Νικολάου, που έχει αγοραστεί και δωριστεί από τους κατοίκους του Μαρδατίου πριν από αρκετά χρόνια για να κατασκευασθεί σχολικό κτήριο.
Μικροί, μεγάλοι, γυναίκες, άντρες αλλά και παιδιά έκαναν τον τόπο αγνώριστο, με κόπο και με πολύ καλή διάθεση απέδειξαν ότι όταν οι πολλοί θέλουν, τότε μπορούν.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά τους κατοίκους που συμμετείχαν στον καθαρισμό και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη για τα υλικά καθαριότητας, την παραχώρηση του φορτηγού -μετέφερε ένας μέρος από τη μεγάλη ποσότητα κλαδιών που είχαν μαζευτεί, αλλά και για το ότι έδωσε το «παρών» για να δει και να ακούσει τα προβλήματα που αφορούν το οικόπεδο.
Στην περιοχή ήδη ζουν δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και όλοι βλέπουν στον εν λόγω χώρο την δημιουργία -κάποια στιγμή- ενός πάρκου δραστηριοτήτων και παιχνιδιού, ξεκούρασης και αναψυχής.
Οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν, ο χώρος υπάρχει και μένει μόνο η βούληση και ίσως η χρηματοδότηση- ακόμα και από χορηγίες, γιατί όχι;
IMG_20160417_120451 IMG_20160417_120412 IMG_20160417_120406
ΘΑΝΟΣ Κ.