in , , , , ,

"Ο ΒΟΑΚ και η στάση του κ. Ζερβού, τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών για τη στάση και τα κίνητρα του."

Δεν μας εξέπληξε η ανακοίνωση του κ. Ζερβού για το θέμα του Καλού Χωριού. Επειδή προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση, αναφέρει ότι έπρεπε να παραστεί ως εκλεγμένος Δήμαρχος και λίγο παρακάτω ότι εξέφρασε την προσωπική του  άποψη ως πολίτης της περιοχής!!!

Ακόμα πιο κάτω ότι ήταν σε συνεννόηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Καλού Χωριού και αρκετούς κατοίκους, οι οποίοι όμως στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου που ακολούθησε είχαν διαφορετική άποψη από τον κ. Ζερβό και στήριξαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-04-2007 και του τοπικού συμβουλίου του Καλού Χωριού.

Με τις αποφάσεις αυτές ο Δήμος και η κοινωνία μας ζητούσε να μην περάσει ο δρόμος μέσα από το Καλό Χωριό αλλά πίσω από τους οικισμούς, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες της περιοχές της Κρήτης.

Η απόφαση αυτή είναι προφανές ότι θα επηρεάσει τη ζωή και το μέλλον του Καλού Χωριού στο διηνεκές. Οι αποφάσεις αυτές είχαν λάβει υπόψη το τι είχε προηγηθεί μέχρι το 2005. Ο κ. Ζερβός για να δικαιολογήσει την ακατανόητη στάση του, αναφέρεται στο τι έγινε μέχρι το 2005 και αγνοεί επιδεικτικά το τι ακλούθησε μετά και κυρίως την απόφαση του 2007.

Εμείς στηρίξαμε με συνέπεια την απόφαση του 2007 και με βάση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αριθμ. 6/02-04-2014 απέρριψε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συγκρότησε επιτροπή που θα διαχειριστεί το θέμα.

Ο κ. Ζερβός δεν φρόντισε καν να έρθει σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή ή την επιτροπή και παρέστη στη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας εν αγνοία μας, ως ιδιώτης άραγε ή ως επόμενος Δήμαρχος; (ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος). Στην επιτροπή ΜΟΝΟ αυτός εξέφρασε άποψη ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να περάσει δηλαδή ο δρόμος μέσα από τον κάμπο όπως προβλέπει η περιβαλλοντική μελέτη που απέρριψε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες και ίσως τον κ. Ζερβό, αν δεν το γνωρίζει, ότι σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ.1β του Καλλικράτη, ‘’ ο Δήμαρχος οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η μη εκτέλεση αυτή αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος’’ και προς το παρόν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σαφής και μοναδική.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η επιτροπή βρήκε σύμμαχο, εξέφρασε μάλιστα και την ικανοποίηση της από τη στάση του κ. Ζερβού και ψήφισε για την έγκριση της όδευσης μέσα από τον κάμπο του Καλού Χωριού, εγκρίνοντας την περιβαλλοντική μελέτη που ξαναθυμίζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ είχε απορρίψει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας μας και θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο.

Αφήνουμε τον κ. Ζερβό στην κρίση των πολιτών για τη στάση και τα κίνητρα του.         
Άγιος Νικόλαος, 11-06-2014

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου