in

 Ο Αϊβαλιώτης στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου αποτελούμενη από τους Μανόλη Πεπόνη, Μιχάλη Γαρεφαλάκη και Μαρία Φαζού με τον εκπρόσωπο και πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Γιώργο Αϊβαλιώτη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο κ. Αϊβαλιώτης για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Νομού και τους ξενοδοχοϋπάλληλους και επ’ ευκαιρία του ετέθη το αίτημα που διατύπωσαν προς το Υπουργείο Τουρισμού οι φορείς των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και έχει να κάνει με την επαναλειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης των εμπειρικά εργαζόμενων στα τουριστικά επαγγέλματα.
Ετέθη υπόψη του κ. Αϊβαλιώτη το γεγονός ότι είχαν λειτουργήσει παλαιότερα αντίστοιχα τμήματα στον Άγιο Νικόλαο με ευθύνη της ΑΣΤΕΚ (πρώην ΑΣΤΕΑΝ) και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, αφού η ΑΣΤΕΚ διαθέτει υψηλού επιπέδου καθηγητικό προσωπικό. Εάν λειτουργήσουν θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τους 10.000 και πλέον εργαζόμενους στον Τουρισμό στο Νομό μας, τόσο οικονομική όσο και για αποφυγή ταλαιπωρίας με μετακινήσεις τους σε άλλο Νομό.