in , ,

Ούτε το 2018 θα δούμε υδροπλάνα στο νησί

To θέμα των υδατοδρομίων στην Κρήτη φέρνει στη βουλή ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με ερώτηση του ο βουλευτής, ζητά να ενημερωθεί για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και να μάθει πώς πρόκειται να «τρέξουν» οι διαδικασίες αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων, αφού έχουν περάσει άπρακτα σχεδόν τρία χρόνια τώρα, παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησής του στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση του 2016, στο πλαίσιο της οποίας είχε ενημερώσει για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός εκτεταμένου δικτύου υδατροδρομίων.

«Παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις των υπουργείων για αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων και προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών και παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν περάσει άπρακτα τρία χρόνια τώρα» τονίζεται στο κείμενο της ερώτησής του, όπου και προστίθεται ότι στο Υπουργείο Μεταφορών έχουν υποβληθεί 25 αιτήσεις για υδατοδρόμια, εκ των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί πλήρως τρία.

Ο βουλευτής τονίζει παράλληλα ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ οι συγκεκριμένες επενδύσεις αποτελούν επενδύσεις μεγάλης σημασίας για την ελληνική οικονομία που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και έμμεσο τρόπο.

Ο κ. Κεγκέρογλου καταλήγει ρωτώντας τους συναρμόδιους υπουργούς ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων;

 

πηγη patris.gr