in , , , ,

Οργασμός εργασιών στη Νεάπολη, μπήκε στον αστικό ιστό ο βιολογικός


Οργασμός εργασιών στους δρόμους της Νεάπολης με το έργο του βιολογικού να έχει μπει για τα καλά στον αστικό ιστό της πόλης.

Δεκάδες εργάτες πολλά μηχανήματα, χώματα, σωλήνες, θόρυβος, σκόνη και ενόχληση είναι τα βασικά στοιχεία της καθημερινότητας των κατοίκων από τα σπίτια των οποίων περνά το έργο. 
Όλοι γνώριζαν ότι ένα τέτοιο έργο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα μέσα σε μια πόλη, είναι όμως το έργο εκείνο που έχει τραβήξει 20 σχεδόν χρόνια για να γίνει και είναι το πιο βασικό ώστε να ολοκληρωθεί παρέχοντας καλύπτρες συνθήκες υγιεινής σε όλους. 
Αν δε το έργο αυτό δεν τελειώσει η όποια παρέμβαση ώστε να γίνουν έργα ανάπλασης δεν είναι δυνατόν να γίνει. Το έργο βρίσκεται ήδη στην κομβική περιοχή της πλατείας Βερντέν  όπου περνούν 6 δρόμοι ενώ όλο το υπόλοιπο κομμάτι από την είσοδο της πόλης από το ΕΠΑΛ έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει στρωθεί με άσφαλτο. 
Μιλώντας με έναν από τους εργολάβους του έργου αυτό που είπε είναι και αυτό που είχε ειπωθεί κατά την παρουσίαση του έργου λίγες εβδομάδες πριν, ότι «Σκάβοντας βρίσκουμε ότι δεν ξέραμε τι υπάρχει από κάτω, το υπάρχον δίκτυο είναι πολύ παλιό οπότε το αντικαθιστούμε όλο ενώ δημιουργούμε και σημεία διασταυρώσεων μιας και το παλιό ήταν όλο ένα. Το έργο προχωρά πολύ καλά παρ΄ όλες τις  απρόσμενες καταστάσεις που συναντούμε, τα συνεργία εργάζονται συνεχώς ενώ και ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών μας αφήνει το περιθώριο να μην βγαίνουμε εκτός προγραμματισμού.» είπε και τόνισε την υπομονή που όλοι πρέπει να δείξουν στην πορεία του έργου αλλά να είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.

 

 «Είναι έργο δύσκολο πολύ που πραγματικά αναστατώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονίας και όλης της πόλης. Έχουμε διακοπές ανα περιοχές στο νερό, γίνονται ζημιές σε καλώδια του ΟΤΕ, δημιουργούνται κυκλοφοριακά θέματα, όλα όσα δηλαδή δεν μπορούμε να αποφύγουμε όταν ένα τέτοιο μεγάλο έργο βρίσκεται μέσα στα πόδια των πολιτών αναστατώνοντας την ζωή του. 
Να δούμε όμως το μετά που θα είναι ότι πιο μεγάλο έχει γίνει στην περιοχή μας και που θα μας εξασφαλίσει για τα πολλά επόμενα χρόνια. 
Καθημερινά σχεδόν περνάω από τις εργασίες και μιλάω τόσο με τους εργολάβους, με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΝ που έχουν την επίβλεψη αλλά και με τους συνδημότες μας. Το έργο προχωρά πολύ καλά και όπου ολοκληρώνεται σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σκαφτεί εκεί για εργασίες που θα έχουν να κάνουν με την αποχέτευση.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο εντεταλμένος για θέματα Νεάπολης Δημοτικό σύμβουλος Δημοσθένης Μεθυμάκης.   

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ