in , , , ,

Ομορφιά και περιποίηση από το σάλιο του …σαλιγκαριού, video.

Γνωρίζουμε όλοι μας τα σαλιγκάρια ή τους πιο παραδοσιακά χοχλιούς της Κρήτης σε όλα τα μεγέθη τους και τα γνωρίζουμε από την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα. Το συγκεκριμένο οστρακοειδές ήδη έχει αρχίσει και γίνεται και με παραγωγή και λειτουργούν στο νησί πολλές παραγωγικές μονάδες που καλλιεργούν χοχλιούς, τους συσκευάζουν και τους προωθούν στις διεθνής αγορές κυρίως.
 
Πλέον όμως έχουμε και επιτεύγματα -παγκόσμιες καινοτομίες- από  την Escargot de Crète που βρίσκεται στην περιοχή Λατζιμάς στο Ρέθυμνο και είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς όπως είπε ένας εκ των συνιδρυτών της διαθέτει μοναδικές εγκαταστάσεις που παράγουν όλο το χρόνο χάρης στο καλό κλίμα του νησιού, διαθέτει το πρώτο τυποποιητήριο σαλιγκαριών στον κόσμο το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι η πρώτη φορά που τυποποιείται η διάσημη Κρητική συνταγή, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ως προς τα συστατικά της, τα σαλιγκάρια, χωρίς κανένα άλλο συντηρητικό, διατηρούνται μέσα στο ελαιόλαδο, το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικό παρθένο, ΠΟΠ Βόρειος Μυλοπόταμος Κρήτης, ενώ για πρώτη φορά Ελληνική βιομηχανία τυποποιεί έτοιμα γεύματα σαλιγκαριών σε 4 υπέροχες συνταγές.
6 7 16 SALLIGKARIA
Ο ίδιος τονίζει ότι χρειάζεται πίστη σε ότι κάνεις υπομονή και σκληρή δουλειά ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Κρητικών προϊόντων μέσα από τα οποία προκύπτουν και καινούργια.  Μετά από την χρήση για φαγητό έχει δημιουργηθεί και η πρώτη κρέμα που έχει το όνομα «Πανάκεια 3» αποτελεί ένα ακόμη πρωτοποριακό προϊόν της Escargot de Crete. Από την πρώτη στιγμή έρευνας, πρωταρχική επιθυμία της εταιρείας ήταν να παρασκευαστεί μία κρέμα από το έκκριμα των σαλιγκαριών που θα εκμεταλλευόταν στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες του εκκρίματος των σαλιγκαριών. Η προετοιμασία των σαλιγκαριών, η συλλογή του εκκρίματος και η επεξεργασία του, χαρίζουν στην κρέμα «Πανάκεια 3» τα μοναδικά χαρακτηριστικά.  Παρασκευασμένη με τα πιο αγνά υλικά, με 99% φυσικά υλικά, χωρίς Parabens, και με έκκριμα από σαλιγκάρια που τρέφονται και μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς βαρέα μέταλλα, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και γενικά χημικών σκευασμάτων. Μερικές από τις εκπληκτικές ιδιότητές της: η μοναδική απαλότητα, από την πρώτη χρήση, που παραμένει στο δέρμα ακόμη και μετά από πολλά πλυσίματα με νερό, από την πρώτη χρήση επίσης αλλάζει η όψη του προσώπου και χαρίζει μοναδική λάμψη και μια έντονη αίσθηση υγιούς δέρματος. Σε λιγότερο από 2 εβδομάδες χρήση εξαφανίζονται οι λεπτές γραμμές και μειώνονται οι ρυτίδες ενώ η διαφορά είναι εμφανής από μέρα σε μέρα. Με καθημερινή χρήση της «Πανάκεια 3» σταματούν να βγαίνουν καινούργια σπυράκια. Η κρέμα στην πραγματικότητα καταργεί την ανάγκη του τσιρότου. Με απίστευτες αιμοστατικές ιδιότητες επιτυγχάνει γρήγορη επούλωση των πληγών, χωρίς να μένουν σημάδια και μάλιστα χωρίς τη δημιουργία του ενοχλητικού κάκαδου (ξεραμένο αίμα).
 
Έχει ακόμα μοναδική άμεση ανακούφιση έχει παρατηρηθεί σε όσα άτομα την χρησιμοποίησαν ενώ άμεσα καταπραΰνει τον πόνο και επουλώνει τα σημάδια από τα εγκαύματα και καταπραΰνει αμεσότατα τον πόνο ή τον κνησμό από διάφορα τσιμπήματα εντόμων όπως κουνούπια, σφήγκες, μέλισσες κ.α, και ηρεμεί το δέρμα. Η κρέμα αυτή από το σάλιο του χοχλιού αποτελεί 99% φυσικό προϊόν και μπορεί να χρησιμοποιείται απ’ όλη την οικογένεια.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ