in , , , ,

Ομαλά οι εκλογές στη Νεάπολη, fotos

Φυσιολογικά εξελίχθηκε  η εκλογική διαδικασία στα 20  εκλογικά τμήματα στην περιοχή της Νεάπολης και του Βραχασίου καθ όλη την διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Η ροη της προσέλευσης των ψηφοφόρων ήταν καλή ενώ η καθυστέρηση στην διαδικασία λόγο της διπλής κάλπης, των αυξημένων   σε αριθμό νέων ψηφοφόρων αλλά και του ζητήματος της επιλογής μέσα από αρκετούς υποψηφίους δημιούργησαν σε πολλές περιπτώσεις ουρές και καθυστερήσεις.  

 Ο μέσος όρος αναμονής στα περισσότερα εκλογικά τμήματα διαρκούσε τουλάχιστον από 20 λεπτά έως και 40, χρόνος κατά τον οποίο γίνονταν συζητήσεις μεταξύ των πολιτών όχι μόνο για το θέμα της παρούσας  εκλογικής διαδικασίας  αλλά για γενικότερα τοπικά και όχι μόνο θέματα. Σύμφωνα με τον διοικητή του Α.Τ Νεάπολης αστυνόμο Β’ Γιάννη Παπαλεωνηδα που είχε την ευθύνη της τάξης και της ομαλής μετακίνησης των δικαστικών λειτουργών και στα 30 εκλογικά τμήματα σε Νεάπολη Βαραχασι και 0ροπεδιο Λασιθίου όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα. 

Αν κάτι πρέπει να καταγραφεί είναι η μειωμένη προσέλευση των μελών στις εφορευτικές επιτροπές και αυτό βάση της όχι και τόσο καλής επιλογής τους. Πολλοί εξ αυτών απουσίαζαν λόγο σπουδών, στρατού, ακόμα και λόγο απουσίας στο εξωτερικό ενώ και την επόμενη Κυριακή τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα είναι τα ιδία. 

Στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση το εκλογικό τμήμα του καταστήματος κράτησης Νεάπολης δεν λειτούργησε από την στιγμή που οι κρατούμενοι δεν είναι εγγεγραμμένοι εδώ ενώ θα λειτουργήσει κανονικά την επόμενη Κυριακή για τις ευρωεκλογές.
ΘΑΝΟΣ Κ .