in , ,

Ολα τα παιδιά στην Αμμούδα.

Την περίοδο κοντά στο ΠΑΣΧΑ θα γίνει, εάν όλα πάνε καλά, η μεταφορά όλων των παιδικών σταθμών που στεγάζονται στον αστικό ιστό της πόλης του Αγίου Νικολάου το κτίριο των παιδικών σταθμών της Αμμούδας. Ενώ θα απορροφηθούν και τα 17 παιδιά που έχουν μείνει εκτός μόλις προσληφθεί το προσωπικό και θα στεγαστούν σε χώρο του ορόφου της Αμμούδας που θα διαμορφωθεί ανάλογα.
Οι εξελίξεις αυτές συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. υπό την προεδρεία του κ. Μανόλης Αικατερινάκη. «Η αιχμή του δόρατος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι ο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. με τις δράσεις του να έχουν γίνει εξαιρετικά πολύτιμες για τους συνδημότες από όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του νέου Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης κ.α.

Πολλοί συμπολίτες μας περνούν δύσκολες στιγμές λόγω των συνθηκών που τους έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και η ανεργία και έρχονται αντιμέτωποι πολλές φορές δυστυχώς με τα όρια της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Από την μεριά της Δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ότι μπορούμε και να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας που είναι πάρα πολλοί και κάθε μέρα δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός τους.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αικατερινάκης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις κοινωνικές δομές και σαν αντιδήμαρχος τα δύο τελευταία χρόνια.

Είναι σημαντική η εξέλιξη πάντως της μεταφοράς όλων των παιδικών σταθμών που λειτουργούν μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου στο νέο κτίριο της Αμμούδας που έχει ολοκληρωθεί και που χρειάζεται μονάχα τον εξοπλισμό ο οποίος ενδέχεται ότι θα έχει παραδοθεί και εγκατασταθεί την περίοδο του Πάσχα ώστε να γίνει και η μεταφορά όλων των σταθμών εκεί. Σε ότι αφορά το προσωπικό που έχει ανακοινωθεί ότι θα προσληφθεί από τον Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν., η διαδικασία βρίσκεται στο ΑΣΕΠ από τον οποίο αναμένεται η έγκριση και αν γίνει η προκήρυξη των θέσεων που χρειάζονται άμεσα να προσληφτούν.

«Περιμένουμε μέρα με την ήμερα την έγκριση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ ώστε να ενισχυθούν οι παιδικοί σταθμοί μας από την στιγμή που οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια τους προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και η ενίσχυση αυτή σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά την λειτουργίας όλων των παιδικών σταθμών της πόλης.» είπε ο κ. Αικατερινάκης

 Ακόμα αύριο Πέμπτη θα γίνει και η συνάντηση των μελών του δικτύου ΕΛΠΙΖΩ ώστε να γίνει μια συζήτηση για τα πεπραγμένα του έτους που πέρασε και ένας καταρχήν προγραμματισμός των επόμενων δράσεων μιας και διάθεση και θέλησης από όλους είναι η παρουσία των κοινωνικών υπηρεσιών να μην περιορίζεται μόνα στις ημέρες των εορτών αλλά καθ όλη την διάρκεια του έτους.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα διαδικαστικά για την λειτουργία του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ