in ,

Παραδέχεστε πως κάνατε λάθος, οι 20 απαντούν στην απάντηση Μπαρμπούνη

Άγιος Νικόλαος 8-6-2017
 
ΠΡΟΣ :ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
με προσοχή διαβάσαμε την απάντηση σας στην επιστολή διαμαρτυρίας που σας στείλαμε .
Κατά πρώτον επαινούμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός κατατοπιστικού μέσου για την ενημέρωση των επισκεπτών κρουαζιέρας στην πόλη μας.
Είναι βασικό όμως ο επισκέπτης της πόλης του Αγίου Νικολάου να ενημερώνεται σωστά για ότι μπορεί να του παρέχει η πόλη ,ειδικά στον τομέα των αγορών του.
Αναφέρεται πως ο σχεδιασμός έγινε μετα απο συνενόηση με εμπλεκόμενους φορείς τους οποίους δεν κατονομάζεται και θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι φορείς που εισηγήθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν σας καταλογίζει κανένας καμμία πρόθεση να αβαντάρεται η να υποβιβάσεται μια περιοχή της πόλης σε σχέση με κάποια άλλη ,αλλά έστω και άθελα σας αυτό συμβαίνει.
Συμβαίνει διότι αποκλείεται την ενημέρωση των επισκεπτών της πόλης , που πιθανόν έχουν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν αγορές , ενός σοβαρού αριθμού καταστημάτων τα οποία θα μπορούσαν να επισκεφτούν επί ίσοις όροις και λόγω άγνοιας πιθανότατα να μην το κάνουν, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι επισκέπτες κατευθύνονται για πιθανές αγορές μόνο στα σημεία της πόλης τα οποία υποδεικνύει ο χάρτης.
Σε αυτό το σημείο έγκειται και το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού,το οποίο μόνο παράλογο δεν είναι αλλά ούτε άτοπο ούτε και άκαιρο .
Όταν λοιπόν γνωρίζεται , διότι ασχολείστε με τα κοινά , πόσο δύσκολο είναι πλέον να διατηρεί ένας επαγγελματίας μια επιχείρηση, είτε αυτή χαρακτηρίζεται τουριστική είτε όχι και περιμένει διακαώς την τουριστική σαιζόν των 4 μηνών, ουσιαστικά πλέον ,για να δουλέψει και να καλύψει αυξανόμενες υποχρεώσεις 12 μηνών ,τοτέ ναι ο χάρτης ο οποίος τυπώσατε και δείχννει ως “shopping area” μια συγκεκριμένη περιοχή της πόλης σε επιβάτες 50 κρουαζιέρων αβαντάρει αυτή την περιοχή και αποκλείει μία άλλη και ναι , αυτός ο έστω δίχως πρόθεση απο πλευράς σας αποκλεισμός , μπορέι να δημιουργήσει πρόβλημα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις αυτών των περιοχών.
Είναι προς τιμήν σας που στην τελευταία παράγραφο της επιστολής σας παραδέχεστε εμμέσως πλην σαφώς πως κάνατε λάθος ,συμφωνούμε απόλυτα πως λάθη γίνονται αλλά όταν αυτά εχουν επιπτώσεις στην βιωσιμότητα επιχειρήσεων και την ζωή οικογενειών οι οποίες εξαρτώνται απ’ αυτές τότε τέτοια λάθη πρέπει να αποφεύγονται αλλά και αν γίνουν να διορθώνοται άμεσα ώστε να μην είναι καταλυτικά.
Ελπίζουμε να σας κατατοπίσαμε για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας και ευελπιστούμε γνωρίζοντας τις καλές σας προθέσεις ότι θα γίνει σεβαστό το αίτημα μας για την απόσυρση του επίμαχου χάρτη και δημιουργίας ενός άλλου που δεν θα διχάζει και ουτε θα δημιουργεί προβλήματα.
Αντιμετωπίζουμε όλοι τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι με μία καθαρή φωνή για το κοινό συμφέρων και το καλό όλων.
 
Με εκτίμηση
 
Οι επαγγελματίες
των οδών Μ. Σφακιανάκη & 25ης Μαρτίου.