in ,

Οι χυμοί του νου, ο ιδρώτας του κορμιού και μια ταξιδεύτρα ψυχή χρειάζονται σε αυτόν το τόπο!

Στη πόλη που ζούμε θα πρέπει να επιλέγουμε πότε θα είμαστε άρρωστοι. Ευτυχώς για την μικρή μου κόρη, αρρώστησε Δευτέρα. Ένα εικοσιτετράωρο να είχε αρρωστήσει νωρίτερα θα έπρεπε να πηγαίναμε Ηράκλειο. Εκεί όμως μεταφέρθηκε το Σαββατοκύριακο ένα παιδί με μηνιγγίτιδα, σε σοβαρή κατάσταση, επειδή το Νοσοκομείο μας ήταν κλειστό.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα επισκεφτεί διάφορους γνωστούς μου σε άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου και είδα πραγματικά τις ελλείψεις τους. Για παράδειγμα συσκευή οξυγόνου δεν λειτουργούσε σε δωμάτια με αποτέλεσμα η άρρωστη που το χρειαζόταν να είναι στο διάδρομο.

Το βράδυ που κοιμόμασταν στην παιδιατρική ήρθε έντρομη μια νοσοκόμα, από άλλη Κλινική, και ζητούσε απεγνωσμένα ένα καθετήρα γιατί δεν υπήρχε στο τμήμα της. Το επόμενο πρωί από φίλη που μου έκανε επίσκεψη, έμαθα ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου επέστρεψε χρήματα στο Υπουργείο. Αν όντως ισχύει αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Επίσης έμαθα ότι ο Γιατρός που θα ερχόταν από την Ικαρία, τρέχει στην Αθήνα από την μια στην άλλη Υπηρεσία για να καταφέρει να έρθει στο δικό μας Νοσοκομείο. Πραγματικά δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς από όλους αυτούς που ζητούν τη ψήφο μας; Και αν δεν τα καταφέρει τώρα που είναι προεκλογικά (γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα) θα τα καταφέρει μετά τις εκλογές;

Αγαπώ αυτό το τόπο. Ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και κάμποσα χρόνια όμως έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι για μερικούς ανθρώπους του. Τόση διαφθορά…τόση αδιαφορία…τόση αυθάδεια να ζητούν για άλλη μια φορά να τους ψηφίσουμε…Και δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο, είναι χίλια δυο πράγματα σε αυτό τον παραμελημένο Νομό.

Επειδή όμως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που παρά αυτές τις συνθήκες, εξακολουθούν να κάνουν το καθήκον τους, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας: Νικολαράκη Αργυρώ, Μεθιανάκη Κλεοπάτρα, Καλαρχάκη Κωσταντίνο και Χρανιώτη Ιωάννα, καθώς και στις Νοσηλεύτριες : Γαλανάκη Ευαγγελία, Γρηγοράκη Χρυσούλα, Βαρδάκη Καλλιόπη και Μπουτσάκη Ελένη.

Η υγεία και η παιδεία ενός τόπου είναι δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του. Όμως σε αυτήν την όμορφη Χώρα είναι τα πιο παραμελημένα.

Ο Χρήστος Τσαντής λέει σ’ ένα βιβλίο του : << Από ένα τριαντάφυλλο ίσως να κρέμεται η ισορροπία του κόσμου…που πρέπει να είναι ποτισμένο  στους χυμούς του νου, στου κορμιού τον ιδρώτα και στη θάλασσα μιας ψυχής ταξιδεύτρας…>> . Με αυτή τη σκέψη να μας συντροφεύει ας πάμε την Κυριακή να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα και ας φροντίσουμε κι εμείς οι ίδιοι να πάρει αυτός ο τόπος ό,τι πραγματικά του αξίζει .