in

Οι φορολογικές προθεσμίες – Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι αύριο

Βαθιά το χέρι στην τσέπη και… γρήγορα θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι, καθώς αύριο, τελευταία εργάσιμη του χρόνου, λήγουν οι προθεσμίες για πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, καθώς και του ΦΠΑ εταιρειών.

Ειδικότερα, μέχρι αύριο οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν:

  • Τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ του 2016, που βεβαιώθηκε σε περισσότερους από 6,36 εκατ. φορολογούμενους. Το συνολικό ποσό που πρεπει να καταβληθεί είναι 624 εκατ. ευρώ.
  • Φόρος εισοδήματος για 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα για τη χρήση του έτους 2015. 300 εκατ. ευρώ.
  • Και βέβαια οι μηνιαίες δόσεις διαφόρων ρυθμίσεων όπως αυτη των 100 δόσεων. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων από την 1η Ιουλίου 2016 και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 δεν τη χάνουν, εφόσον εξοφλήσουν το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία πληρωμής κάθε νέα οφειλή τους προς την Εφορία. Πρακτικά, λοιπόν, φορολογούμενος ο οποίος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων και οφείλει έως τις 31 Δεκεμβρίου την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ​δεν θα χάσει τη ρύθμιση, ακόμα και αν πληρώσει τη δόση του φόρου ακινήτων εκπρόθεσμα (με την προβλεπόμενη προσαύξηση) στις 14 Ιανουαρίου.
  • Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για την μη καταβολή ισούται με το ύψος των τελών, το οποίο θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Η παράταση δεν ισχύει για την κατάθεση πινακίδων και έτσι η καταληκτική ημερομηνία παραμένει η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

newpost.gr