Menu
in ,

Οι φοιτητές του Αγίου Νικολάου αποφασίζουν και ζητούν σχετικά με την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ

Οι φοιτητές στο τμήμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (τέως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) στον Άγιο Νικόλαο επιζητούμε η τρέχουσα «πανεπιστημιοποίηση» του ακαδημαϊκού ιδρύματος να αποφέρει ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, χωρίς όμως να αμεληθούν ήδη υπάρχουσες ελλείψεις στις υποδομές. Το γεγονός μάλιστα ότι από Οκτώβριο θα τρέχουν δυο προγράμματα σπουδών στα τμήματα του ιδρύματος, ενώ ήδη υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε κάποια από αυτά, επαυξάνει την ανάγκη εξασφάλισης για εμάς που ήδη σπουδάζουμε στο ίδρυμα ώστε να μπορούμε να ολοκληρώσουμε ομαλά τις σπουδές μας.

Με 108 υπογραφές που συλλέχθηκαν από φοιτητές του τμήματος στις 5 και 6 Ιουνίου, οι φοιτητές απαιτούμε αύξηση της χρηματοδότησης στο ίδρυμα ώστε να αντιμετωπιστούν σχετικά αιτήματα (όπως αυτά αναγράφονται στο έγγραφο αιτημάτων που υπέγραψαν φοιτητές):

–       Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τα θέματα της πανεπιστημιοποίησης.

–       Εξασφάλιση κάλυψης των αναγκών προσωπικού για κάθε τμήμα και δημιουργία νέων θέσεων. Ιδιαίτερα ώστε να μην υπάρχει κανένα «κενό» με την έναρξη του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών.

–      Εξασφάλιση αύξησης χρηματοδότησης αλλά και δίκαιη κατανομή αυτής ώστε τα τμήματα του ιδρύματος να μπορέσουν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, στον Άγιο Νικόλαο δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες. Επιπλέον, οι φοιτητές επιβαρύνονται για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με 2 ευρώ ανά εισιτήριο μετ’ επιστροφής ενώ η μηνιαία κάρτα κοστίζει 25€. Δρομολόγια τις καθημερινές γίνονται κάθε 2 ώρες, ενώ δρομολόγια Σάββατου/Κυριακής (ώστε φοιτητές του τμήματος να σιτίζονται) εξαρτώνται από εξωτερική επιχορήγηση, και γίνονται μια φορά ανά μέρα. Αιτούμαστε λοιπόν να υπάρξει κρατική επιχορήγηση για την διευκόλυνση των φοιτητών του τμήματος μας σε θέματα μεταφορών και στέγασης.

–       Να λάβει η διοίκηση του ιδρύματος υπόψιν ανησυχίες των φοιτητών και να μας δοθεί λόγος για τις αποφάσεις που αφορούν τις σπουδές μας.

Οι φοιτητές αποφασίζουμε ομόφωνα μετά από γενική συνέλευση την Πέμπτη 6 Ιουνίου, να προχωρήσουμε στα παρακάτω:

  1. Διεκδίκηση έγκυρης ενημέρωσης από την κεντρική διοίκηση του ιδρύματος για την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης, ώστε να απαντηθούν με ουσιαστικό τρόπο ερωτήματα που αφορούν τους φοιτητές.
  2. Συνάντηση με τον προϊστάμενο του τμήματος για την προώθηση των σχετικών αιτημάτων.
  3. Απαίτηση διαλόγου με την πρυτανεία του ιδρύματος στο Ηράκλειο ώστε να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, με απαίτηση να δοθεί βήμα και στους φοιτητές για ζητήματα της πανεπιστημιοποίησης.
  4. Μετά από σχετική συνεδρίαση και συλλογή των απαραίτητων υπογραφών, οι φοιτητές του τμήματος εκκινούμε την διαδικασία για την ίδρυση σωματίου με στόχο την (και για πρώτη φορά) επίσημη συλλογική μας εκπροσώπηση.

Leave a Reply

Exit mobile version