in ,

Οι υπηρεσίες του Δήμου για την πόλη του Αγίου Νικολάου μπορούν, για την πόλη της Νεάπολης όχι;

Το παράπονό του εξέφρασε ο τοπικός σύμβουλος Νεάπολης Μανόλης Σπανάκης στο τέλος της συνεδρίασης των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη λέγοντας ότι λυπάται να αισθάνεται προδοσία από ανθρώπους που έχει συνεργαστεί για θέματα του τόπου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά τη Νεάπολη και συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, θέμα που αφορούσε την ένταξη κτιρίου της Νεάπολης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) <<Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας>> που αφορά ανενεργά κτίρια πάνω από 500 τ.μ. με χρηματοδότηση 100% έως 2,5 εκατομμύρια όπως παρουσιάστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα σε προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης. Θέμα που υπερψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους της αντιπολίτευσης αλλά και της αντιδημάρχου Νεάπολης, στο δημοτικό συμβούλιο όταν την ίδια στιγμή στο συμβούλιο  οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν κατείχαν την πλειοψηφική παρουσία στην αίθουσα.
Ο κ. Σπανάκης είπε στο τοπικό της Νεάπολης πως ο Δήμαρχος από έδρας στο τελευταίο συμβούλιο είπε πως για το συγκεκριμένο έργο δεν είναι θετικός να ενταχθεί διότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν την δυνατότητα στην παρούσα φάση να το τρέξουν ενώ όπως ο ίδιος ο κ. Σπανάκης επίσης  σχολίασε ο αρμόδιος για θέματα πολιτισμού αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης του είχε πει ότι γνωρίζει το θέμα 6 μήνες και ότι οι υπηρεσίες είχαν ψάξει για κτίριο στην πόλη του Αγίου Νικολάου και δεν είχαν βρει κάποιο με τα αντίστοιχα κριτήρια.
«Άρα για τον Άγιο Νικόλαο οι υπηρεσίες μπορούν και για τη Νεάπολη ή όλο τον άλλο Δήμο, όχι;» είπε συγκεκριμένα σχολιάζοντας ότι δεν ξέρει ποιον να πιστέψει και ποιον όχι.
 
Παρόν στο τοπικό της Νεάπολης και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκίνης ο οποίος επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την τακτική και έκανε λόγο για άστοχη τουλάχιστον, διαχείριση του θέματος από την δημοτική ομάδα από την οποία και ο ίδιος έχει εκλεγεί.
Ο δε δημοτικός σύμβουλος Κωστής Καστελιανάκης που ήταν επίσης παρόν στο συμβούλιο τόνισε πως πλέον όλοι μαζί θα πρέπει να παρακολουθούν το θέμα ώστε αυτό να πάρει την πορεία ένταξης του στα πλαίσια της ανάπτυξης του τόπου.
Η  Έφη Βελημβασάκη επίσης παρούσα στο συμβούλιο είπε πως όντως οι υπηρεσίες τρέχουν στην παρούσα φάση πολλά έργα και θα είναι δύσκολο να ενταχθεί ακόμα ένα, όμως θα προσπαθήσει να το τρέξει και αυτό.
 
Θ.Κ