Menu

in ,

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού- Τσίπρας: “Ανόητες ενέργειες, χαλάνε κηροζίνη”[VIDEO]

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να πετάξουν στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.
Οι Τούρκοι αναχαιτίστηκαν 6 μίλια πριν φθάσουν στην περιοχή από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει το militaire.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε από το Αγαθονήσι:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γείτονές μας, που πρέπει να καταλάβουν ότι στο Αιγαίο μόνο η συνεργασία και η συνανάπτυξη έχει σημασία. Όχι οι διαφορές, οι λεονταρισμοί, οι ψευτομαγκιές και οι επιθέσεις χωρίς νόημα. Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου στο Αγαθονήσι κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, φαίνεται ένεκα της ημέρας» δήλωσε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρι τα ελληνικά μαχητικά όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του Πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω» τόνισε.
Η απάντηση του τουρκικού υπ. Άμυνας
Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας αρνούνται πάντως ότι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, σύμφωνα με το Anadolu. «Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρενόχλησης από τα τουρκικά μαχητικά. Τα αεροσκάφη άσκησαν τα κανονικά καθήκοντά τους», ανέφεραν οι πηγές του τουρκικού υπουργείου.


real.gr

Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture