in ,

Οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι business as usual, το μήνυμα Βαμιεδάκη

To μήνυμα ότι η καθημερινή ζωή έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι business as usual και οι τουρίστες που έχουν επιλέξει Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ούτε στην ανάληψη μετρητών, ούτε στην προμήθεια καυσίμων και προϊόντων κατά την παραμονή τους στη χώρα, μεταφέρει στους τουρίστες ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, με νεότερη ανακοίνωσή του στα αγγλικά, μετά και το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα.
Οι τράπεζες άνοιξαν και εφαρμόζουν μόνο κάποια capital controls αποκλειστικά στους κατοίκους της χώρας, αναφέρει ο κ. Βαμιεδάκης. Όλοι οι τουρίστες, ωστόσο, εξαιρούνται από το καθεστώς αυτό και μπορούν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες χωρίς περιορισμούς κεφαλαίων στα ΑΤΜ ή στα τερματικά POS, επισημαίνει.
Όπως αναφέρει, όλα τα καταστήματα και πρατήρια καυσίμων λειτουργούν κανονικά, έχουν προμήθειες, δέχονται πληρωμές με κάρτες και όλες οι Υπηρεσίες ιδιωτικού και δημοσίου σε όλους τους κλάδους προσφέρονται χωρίς προβλήματα.
Τα ξενοδοχεία λειτουργούν χωρίς προβλήματα επίσης, έχοντας επάρκεια προμηθειών για την κάλυψη όλων των επισκεπτών τους.
«Η καθημερινή ζωή επέστρεψε στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς από την άποψη της ασφάλειας, της ποιότητας υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας», αναφέρει. Και κλείνει, λέγοντας: «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας για τη στήριξη που μας παρείχαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και ειδικά τους ταξιδιώτες που ενεργά απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους, επιλέγοντας τη χώρα μας για τις διακοπές τους».