in , ,

Οι συνέπειες της αδιαφορίας…χωρίς εκπροσώπηση γονέων το 4ο δημοτικό σχολείο

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών στην πόλη, περίπου 270 μαθητές, δεν κατάφερε ούτε στην τελευταία γενική συνέλευση των γονέων να εκλέξει νέο Δ.Σ.
Τα 4 από τα 5 μέλη του τελευταίου ενεργού συμβουλίου διαπιστώνοντας ότι οι χρόνοι τους λόγω προσωπικών θεμάτων δεν τους επέτρεπαν να συνεχίσουν και να λειτουργούν ενεργά, έθεσαν τις παραιτήσεις τους, έκαναν τον απολογισμό των πεπραγμένων τους και την ταμιακή διαχείριση, τα οποία και ομόφωνα εγκρίθηκαν από τα μέλη 2ης  γενικής συνέλευσης.
Στην αίθουσα το παρόν έδωσαν σχεδόν 35 άτομα σε μια δυναμική γονέων που θα έπρεπε με βάση τον αριθμό των μαθητών να ξεπερνούν τους 150. Οι γονείς είχαν ενημερωθεί με κάθε τρόπο για την διαδικασία, για μια ακόμα φορά δεν ήρθαν στο σχολείο για να στηρίξουν τον σύλλογο.
Κατά την διαδικασία εύρεσης νέων μελών για την εκλογή του 7μελούς Δ.Σ, 5 τακτικά και 2 αναπληρωματικά, δεν έγινε εφικτό να συγκεντρωθεί ούτε καν ο απαραίτητος αριθμός των 7 υποψήφιων.
Σε ένα σχολείο υπό νέα διεύθυνση που ήδη έχει δήξει την αποτελεσματικότητα της και την συμβολή της στην καλύτερη λειτουργία του, σε ένα σχολείο με αναγνωρισμένο επίπεδο εκπαιδευτικών, σε ένα σχολείο που έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους μαθητές του και οι γονείς προτιμούν την απουσία από την ενεργό συμμετοχή τους στον χώρο όπου τα παιδιά τους περνούν την μισή τους μέρα.
Τα μέλη της τελευταίας γενικής συνέλευσης  αποφάσισαν ότι από την στιγμή που ο αριθμός των παρόντων γονέων δεν μπορεί να εκλέξει νέο Δ.Σ το σχολείο να παραμείνει χωρίς εκπροσώπηση γονέων και όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν να μην μπορούν να υποστηριχτούν από τους ίδιους τους γονείς σαν συλλογικό όργανο.
Είναι μια εξέλιξη που δεν τιμά τους γονείς που απουσίαζαν από όλες τις προηγούμενες προσπάθειες να υπάρξει απαρτία και μια αφορμή να δούμε επιτέλους πιο σοβαρά τις υποχρεώσεις μας εμείς οι γονείς, για τα παιδιά μας και το σχολείο τους.
Σχολείο χωρίς γιορτές, μουσική, χορό, θέατρο, εκδρομές που οι γονείς πάντα διοργάνωναν και προσφέρουν, σχολείο χωρίς εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες πέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, σχολείο χωρίς βοήθεια εθελοντών σε πολλά σημεία της λειτουργίας του, σίγουρα δεν αξίζει στα παιδιά μας.
Στο επόμενο κάλεσμα λοιπόν όποτε και αν γίνει  …..βρες χρόνο για το παιδί σου και επέλεξε την παρουσία από την αδιαφορία!
Θ.Κ