in , , ,

Οι Ρώσοι θέλουν να έρθουν, εμείς τι κάνουμε;

«Οι Ρώσοι μας αγαπούν και θέλουν να έρχονται στη χώρα μας, είναι ομόθρησκοι και τους αρέσει πάρα πολύ να επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία τα μοναστήρια, τις μονές, τις εκκλησίες και τα μνημεία της Ορθοδοξίας μας», μας είπε  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου πατήρ Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κρήτης σαν Γραμματέας της Συνόδου για τον εκκλησιαστικό τουρισμό στην πρώτη διάσκεψη Ελλάδας- Ρωσίας για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό στο «Grand Resort Lagonissi» στην Αθήνα.
20 5 16 RUSSIAN_THRISKEFTIKOS_FORUM_1
«Ήταν ίσως η πιο καλά έως τώρα οργανωμένη προσπάθεια που κάνουμε σαν χώρα ώστε να την  αναδείξουμε στους Ρώσους φίλους μας, αλλά και για να ανταλλάξουμε μεταξύ μας απόψεις για το θέμα αυτό. Ήταν η πιο συντονισμένη προσπάθεια, που έχει γίνει έως τώρα με την συμμετοχή- εκπροσώπηση φορέων του τουρισμού και δη του θεματικού, θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού. Δόθηκε η ευκαιρία σε εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα να δείξουμε πού βρισκόμαστε και κυρίως τί πρέπει να γίνει ώστε να πάει καλύτερα η πολύ καλή συνεργασία και φιλία που έχουμε με την χώρα της Ρωσίας σε επίπεδο τουρισμού.
Ειδικά στην παρούσα φάση, που οι Ρώσοι δεν πάνε ούτε Τουρκία, ούτε και Αίγυπτο είναι χρυσή ευκαιρία να επιλέξουν Ελλάδα. Μας αγαπούν και μας θέλουν σαν προορισμό  για τις διακοπές τους, ενώ δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον να έρθουν στην χώρα μας», πρόσθεσε ο πατήρ Τίτος.
Εστίασε δε στην σημασία των συμμετοχών στην διάσκεψη. Τις εργασίες παρακολούθησε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ