in , , ,

Οι πυροσβέστες έκοψαν την πίτα τους.

Σε μια ζεστή, συναδελφική και οικογενειακή συνάντηση έκοψαν οι πυροσβέστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αγίου Νικολάου την Βασιλόπιτα τους το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο ΚΑΛΥΒΑ στις Λίμνες.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία μαζί με τις οικογένειες τους συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος ενώ η κοπή της πίτας έγινε παρόντος του Περιφερειακού Διοικητή  Κρήτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης,  Αρχιπύραρχου Κώστα Αραβιάκη, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κρήτης Αρχιπυροσβέστης Απόλλων Φραγκιαδάκης, οικοδεσπότες ήταν ο διοικητής της Π.Υ του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βασιλάκης και οι αξιωματικοί της.
 Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι τόνισαν την ανάγκη το πυροσβεστικό σώμα να συνεχίσει να δρα αποτελεσματικά με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας. Ευχήθηκαν ότι πιο καλό για το σώμα και τις οικογένειες των πυροσβεστών και προσέφεραν δώρα στα παιδιά.
 Έγινε ένας μικρός και σύντομος απολογισμός των δράσεων του σώματος σε επίπεδο τοπικό ενώ ο συνδιλακιστός εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε τους συναδέλφους του σε ότι αφορά το θέμα του βαθμολογίου, θέμα κυρίαρχο για τον κλάδο.
  «Βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων δεν υπήρχε ποτέ στην υπηρεσία μας και με δεδομένο ότι από 1 1 14 εφαρμόζεται το μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί και προβλέπει ότι οι συνάδελφοι ότι βαθμό φοράνε αυτό τον μισθό θα λαμβάνουν, θεσπίστηκε βαθμολόγιο. Το παλέψαμε πολύ, αγωνιστήκαμε αρκετά και μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση  για 6 μήνες με το υπουργείο, το οριστικοποιήσαμε και πάει για κατάθεση και ψήφιση στην βουλή. Ακόμα έγινε και ενημέρωση για το θέμα της αναδιάρθρωσης για την οποία πολλά ακούμε αλλά τίποτα δεν βλέπουμε να γίνεται αν και οι προτάσεις μας για το Λασίθι είναι συγκεκριμένες καιρό τώρα.   Έχουμε ζητήσει πολλάκις και την ενίσχυση της δύναμης στο νομό αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της υπηρεσίας στο νομό. Το κλιμάκιο της Σητείας να γίνει πυροσβεστική υπηρεσία κανονική ώστε όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετούνται ανάλογα και όχι να πρέπει να μετακινούνται στην Ιεράπετρα όπου το κλιμάκιο υπάγεται. Για το θέμα αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να υπάρχει καμία θετική εξέλιξη σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις που είχαμε από το γραφείο του Υπουργού.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος. 
Σε ότι δε αφορά τις προσλήψεις από τους 715 που είχαν προσληφθεί πριν από δύο χρόνια, πάλι με πολύ μεγάλη προσπάθεια τελικά απορροφήθηκαν στην σχολή οι 225 ενώ όσοι έχουν απομείνει έχουμε την διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι θα απορροφηθούν στο σώμα σε ορίζοντα διετίας, είπε ακόμα.
 Έθιξε τέλος και το θέμα σε ότι αφορά τόσο την συντήρηση όσο και την προμήθεια τόσο των οχημάτων όσο και πυροσβεστικών μέσων αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμα ότι η γραφειοκρατίας των υπηρεσιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη των προμηθειών.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ