in , ,

Οι νυν, οι τέως, και οι επόμενοι…

 
Μήνες τώρα δειλά δειλά και πλέον πιο ξεκάθαρα γίνονται κινήσεις ενόψει των επόμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση οι οποίες φαίνεται ότι  θα γίνουν φθινόπωρο του 2019. Πέρα δε από τον χρόνο θα υπάρχουν αλλαγές και στον τρόπο που αυτές θα γίνουν χωρίς ακόμα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με μοναδικό δεδομένο ότι κυβέρνηση και ΚΕΔΕ βρίσκονται σε παζάρια διαρκείας.
Το σενάριο δε οι εκλογές της αυτοδιοίκησης να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές δεν θα επιλεγεί δίνοντας έτσι μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτές από την στιγμή που θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, μόνες τους. Σε επίπεδο τοπικό μιλώντας καθημερινά με νυν μετέχοντες στα Δημοτικά αυτοδιοικητικά πράγματα, αλλά και με δημοτικούς συμβούλους που δεν μετέχουν τώρα σε κάποιο συνδυασμό, ένα από το σοβαρότερα ζητήματα που πάντα απασχολούν τις κουβέντες είναι σχετικό με τους επόμενους.
Ποιοί θα είναι δηλαδή οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην δομή των συνδυασμών για τις επόμενες εκλογές.
Ο ηλικιακός μέσος όρος των συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια της ανατολικής Κρήτης δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμη μια ανανέωση. Ίσα ίσα δείχνει πιο πολύ σαν αναγκαία ώστε να είναι σε θέση να οραματιστεί σε βάθος 15ετίας το μέλλον του τόπου, της ανάπτυξης και των υποδομών.
Και θα είναι σίγουρα μια ευκαιρία στην γενιά των σημερινών 30άριδων και 40άριδων να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση του τόπου. Λίγοι μήνες ακόμα έχουν μείνει ώστε και επίσημα να ξεκινήσει το θέμα να απασχολεί περισσότερο όλους, τόσο τους νυν, τους τέως αλλά κυρίως ….τους επόμενους.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ