in , ,

Οι μικροί μαθητές συνάντησαν το χθες του τόπου τους

Οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, με την Ορφανού Ευαγγελία στο τιμόνι, ως πρόεδρο καθώς και το αξιολογότατο προσωπικό καθημερινά ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλότερα . Αφορμή του άρθρου στάθηκε η ” Εβδομάδα εκμάθησης λαογραφίας και παράδοσης ” , όπου οι μαθητές των παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών Οροπεδίου Λασιθίου είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν παλαιότερα αντικείμενα και την χρήση τους.

 

Η επαφή με την παράδοση έγινε μέσα από την επίσκεψη στο άρτια εξοπλισμένο και ενημερωμένο λαογραφικό Μουσείο του Αγίου Γεωργίου. Όμως οι εκπαιδευτικοί με την διεύθυνση της Μαρίας Κασσάκη δεν σταμάτησαν εκεί. Με την βοήθεια των γονιών, δημιούργησαν μέσα στην αίθουσα του σχολείου, την δική τους Λαογραφική γωνιά!!!!!
Ή θεματική ενότητα έκλεισε με κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα των παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών….. Την επίσκεψη του γνωστού παραδοσιακού καλλιτέχνη Κώστα Σαριδάκη με τους συνεργάτες του, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για την μουσική παράδοση της Κρήτης και έστησαν το δικό τους μπομπιρενιο… γλέντι συνοδευόμενο από παραδοσιακά εδέσματα. Άξιοι συγχαρητήριων για την ιδέα, την συνεργασία, την πρωτοτυπία!!! Και εις ανώτερα, τα οποία αναμένονται με ανυπομονησία.