in ,

Οι μικροί κηπουροί

Τον δικό τους κήπο έχουν δημιουργήσει οι μικροί μαθητές στο 1ο νηπιαγωγείο της Νεάπολης, με την βοήθεια των δασκάλων τους  και τις ενέργειες των γονιών τους, ώστε ο κήπος αυτός να είναι ο κήπος όλων τους. Μέσα στα πλαίσια του Ετήσιου Καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής «Μικροί Κηπουροί …εν δράσει!» που οργάνωσαν και πραγματοποιούν οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, δε μπορούσαν να λείψουν τα φυτέματα από τους μικρούς μαθητές-κηπουρούς στον κήπο του νηπιαγωγείου τους.

 

Οι «πράσινες εργασίες» τους ξεκίνησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς με φυτέματα στην τάξη, ατομικά και ομαδικά, σε συνεργασία με τους γονείς και τις νηπιαγωγούς, πάντα με τεράστιο δημιουργικό ενδιαφέρον από όλους. «Γνωρίσαμε τον κόσμο των αρωματικών φυτών, των βοτάνων και μπαχαρικών, των δημητριακών, των βολβών, των λουλουδιών, των λαχανικών και των χορταρικών με τη δημιουργία  του δικού μας  λαχανόκηπου από την αρχή της χρονιάς.

 

Ευχαριστούμε γι’ αυτό το ΕΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου για τα φυτά και το κομπόστ που μας προμήθευσε.» σχολίασε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Προϊσταμένη Ζωή Ντακούλα. Καθώς διανύουμε τους ανοιξιάτικους μήνες η μεγαλύτερή βιωματική δράση ήταν η δημιουργία του μεγάλου μας ανθόκηπου στην αυλή  του σχολείου. Ανοιξιάτικα λουλούδια, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, καθώς και φράουλες, φυτεύτηκαν από τα μικρά χεράκια των 50 μαθητών του σχολείου με κέφι και πολλές ελπίδες για να τα δουν να μεγαλώνουν μαζί τους.

 

«Η Άνοιξη είναι εδώ κι εμείς την έχουμε καλωσορίσει στο σχολείο μας με πράσινες εργασίες και ενθουσιασμό. Συγχαρητήρια στους μικρούς μας κηπουρούς, που ακολουθώντας τις οδηγίες μας και φέρνοντας κηπουρικό υλικό από το σπίτι τους, φροντίζουν με προσοχή το υπέροχο αυτό στολίδι του σχολείου μας. Ευχαριστούμε τους γονείς για την προσφορά τους, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.» πρόσθεσε ακόμα η κα. Ντακούλα.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ