in , ,

Οι μεν έτσι ο δε αλλιώς [video]

Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του Αγίου Νικολάου προχώρησαν χθες το πρωί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κέντρων θαλάσσιας ψυχαγωγίας της περιοχής του Αγίου Νικολάου. «Μετά την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεών τους οι επαγγελματίες του κλάδου προχώρησαν σαν απέλπιδα προσπάθεια στην κίνηση αυτή, ενώ από ό,τι γνωρίζω έχουν αποφασίσει σαν επομένη κίνηση να παραδώσουν τα κλειδιά των εγκαταστάσεών τους στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, που τους στερούν την ομαλή λειτουργία τους», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ εκπροσωπώντας τους ο δικηγόρος κ. Φάνης Κοϊνάκης.
koinakis-fanis
Στο ερώτημα τί πρέπει να γίνει και από ποιόν ώστε να ξεμπλοκαριστεί η υπόθεση απάντησε: «Ο Δήμος οφείλει τις αιτήσεις για άδεια που έχουν γίνει το πρώτο εξάμηνο, όπως ορίζει ο νόμος, να τις εκδώσει άμεσα, και για τους υπόλοιπους η Κτηματική να εφαρμόσει το νόμο και να τιμήσει η ίδια τη δική της σφραγίδα που έβαζε τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας τους επαγγελματίες να δουλέψουν». Επανέλαβε το παράδοξο της υπόθεσης, να βεβαιώνονται κλήσεις περισσότερες από τρεις φορές, οπότε η κάθε επιχείρηση έπρεπε να σφραγίζεται και όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει για να μη χάνονται τα πρόστιμα.
agelakis-limeniko
Την δική του άποψη που βασίζεται στην νομοθεσία εξέφρασε και ο λιμενάρχης Σπύρος Αγγελάκης ο οποίος είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως οι 25 τοποθεσίες για τις οποίες κάθε χρόνο εκδίδονται οι άδειες δεν αλλάζουν. «Δεν διαμαρτύρονται όλοι αλλά οι 12 με 13 από τους 25 και αυτό συμβαίνει διότι ο φάκελος με τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει έχει ελλείψεις.” είπε μεταξύ άλλων


 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ