in ,

Οι μεγάλοι Δήμοι καταπίνουν τους μικρούς, audio

Παραμένουν τα αγεφύρωτα κενά μεταξύ των Δήμων των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Τα θέματα που απασχολούν τους αστικούς Δήμους δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ στην Περιφέρεια. Ακόμα και τα συνδικαλιστικά όργανα των ΟΤΑ λειτουργούν με δύο ή και περισσότερες ταχύτητες χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να αντιπροσωπεύουν στην κυριολεξία τους Δήμους όλης της χώρας.
Άλλωστε και στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων οι συζητήσεις, η θεματολογία και οι αποφάσεις δείχνουν να κινούνται υπέρ των μεγάλων Δήμων αντίστοιχα. Στην ΠΕΔ Κρήτης το δίπολο Ηράκλειο- Χανιά δείχνει να κυριαρχεί. Χρόνια τώρα από την εποχή της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚ επικρατεί η ίδια ακριβώς κατάσταση, οι μεγάλοι Δήμοι απαξιώνουν τους ΟΤΑ της περιφέρειας.
Δεν θα πρέπει οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας να παίζουν παλαμάκια στον Γιώργο  Πατούλη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Δεν είναι δυνατόν τον κ. Πατούλη να τον απασχολούν οι λευκές νύχτες στον Δήμο Αμαρουσίου, όταν εμείς στην περιφέρεια και στην ανατολική μεριά της Κρήτης περνάμε μαύρες μέρες. Έτσι σαφώς και δεν μας εκφράζει η στάση της ΚΕΔΕ, όταν έτσι διαμορφώνεται, και θα πρέπει σαν Δήμοι της περιφέρειας να το δείξουμε και να απαιτήσουμε αλλαγή στάσης και διεκδικήσεων για όλους του ΟΤΑ στη χώρα», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας διαφοροποιεί τη στάση του στην ΚΕΔΕ, κίνηση που φαίνεται να ασπάζονται κι άλλοι Δήμαρχοι.
ακούστε εδώ
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ