in

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου “Μαθαίνουν να ζουν χωρίς Εκφοβισμό” [PICS]

Tο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στο πρόγραμμα “Live Without Bullying”- “Μαθαίνω να ζω χωρίς Εκφοβισμό”

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2/3/2018, το πρόγραμμα <<Live Without Bullying>> του ΚΜΟΠ  στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή 30 μαθητών από την Α΄τάξη. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικών του σχολείου τα παιδιά έλαβαν μέρος σε μία  δίωρη τηλεδιάσκεψη που σκοπό είχε να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Βασική επιδίωξη της    αποτέλεσε και η συναισθηματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να καλλιεργήσουν μια πιο διεκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε όποια προσπάθεια καταπίεσης ή εξαναγκασμού από συνομηλίκους τους ή άλλους .

  Επιπρόσθετα ,υπήρξε ενημέρωση για την  ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, μέσω της οποίας παιδιά αλλά και ενήλικες έχουν πρόσβαση σε διακριτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης, οι οποίες παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν και είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Έγινε κατανοητό πως απώτερος στόχος των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών  αυτών δράσεων του προγράμματος είναι η δημιουργία μίας διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία όλα τα μέλη θα μπορούν με σεβασμό και κατανόηση να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις τους γύρω από τον εκφοβισμό και να προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξή τους.

 Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης μικροί και μεγαλοι συμφωνήσαμε πως  η ευαισθητοποίηση του όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας θα οδηγήσει στη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου του εκφοβισμού, στην αποτελεσματικότερη διαχείρισή του και -γιατί όχι -στην εξάλειψή του.

  Εμείς οι συμμετέχοντες μαθητές και οι καθηγητές μας εφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιστημονική ομάδα του ΚΜΟΠ και ιδιαιτέρως τις κ. Βέρα Πρατικάκη  και κ.Βίκυ Αντωνοπούλου για την άψογη συνεργασία. Ανυπομονούμε για την επόμενη τηλεδιάσκεψη.
Υπεύθυνοι Προγράμματος
Λασθιωτάκη Αναστασία
Κουτσελάκης Παντελής
Κοϊνάκης Νικόλαος  
 *Το πρόγραμμα Live Without Bullying αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ  σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable–  ΕνΔυναμώνω».