in , , ,

Οι καλύτεροι με τους…αριθμούς.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Επιμελητηρίου – από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου – έγινε η εκδήλωση του Παραρτήματος Λασιθίου της Μαθηματικής Εταιρείας, στην οποία βραβεύτηκαν 39 μαθητές που διακρίθηκαν στον 8ο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, που είχε τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Τη βραδιά άνοιξαν οι μαθηματικοί Ελένη Τζερεμέ και Νίκος Καλλίτσας, αναφέροντας ότι στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος πανελλαδικά περισσότεροι από 70.000 μαθητές. 

Επεσήμαναν τη θετική ανταπόκριση για τη διενέργεια του διαγωνισμού από πλευράς των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. 

Έδωσαν συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν και ευχαρίστησαν τα βιβλιοπωλεία της πόλεως που προσέφεραν βιβλία τα οποία μοιράστηκαν μαζί με τα αναμνηστικά διπλώματα στους 39 βραβευθέντες μαθητές.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, μαθηματικός, Γιάννης Σταμέλος, μίλησε με θέμα «Δικαιοσύνη και Μαθηματικά», βασίζοντας την ομιλία του στην κατάκτηση της μαθηματικής γνώσης από τους Αρχαίους Έλληνες και στην εφαρμογή της μαθηματικής σκέψης στις άλλες επιστήμες, με έμφαση στη φιλοσοφική σκέψη αλλά και σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. 

Εστιάζοντας στο θέμα της ομιλίας του, τη σχέση δηλαδή των Μαθηματικών με τη Δικαιοσύνη, ο κ. Σταμέλος, αναρωτήθηκε αν «οι τέσσερις, βασικές πράξεις που ξέρουμε, αποδίδουν δικαιοσύνη στις κοινωνίες των ανθρώπων».

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν είναι:

Δ.Σ. ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ:
 Ε’ ΤΑΞΗ: ΣΠΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ, ΦΑΝΟΥΡΓΙΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΣΤ’ ΤΑΞΗ: ΠΛΕΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
ΣΙΣΙΟΥ: ΠΕΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΑΝΙ ΑΛΝΤΙ (Ε’ ΤΑΞΗ), ΓΚΙΚΑ ΚΡΙΣΑ, ΜΑΛΟΚΟΥ ΦΑΜΠΙΑΝ (ΣΤ’ ΤΑΞΗ).
ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ: ΚΟΥΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (Ε’ ΤΑΞΗ).

ΚΡΙΤΣΑΣ: 
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (Ε’ ΤΑΞΗ), ΒΙΚΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΣΤ’ ΤΑΞΗ).

1ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: 
ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Ε’), ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΣΤ’)
2ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ:
 ΦΑΪΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝ
ΟΥΗΛ (ΣΤ’)



1ο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 
ΣΙΓΙΑΚΟΥ ΑΛΕΞΗΣ, ΒΑΡΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΧΑΡΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ ΕΣΘΗΡ (ΣΤ’).

2ο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 
ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Ε’), ΣΩΚΑ ΜΕΡΟΠΗ, ΜΕΡΑΙ ΑΝΤΖΕΛΑ, ΔΑΒΡΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
ΚΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΤ’)

4ο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 
ΛΑΒΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Ε’), ΞΕΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΖΑΝΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΤ’).

5ο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 
ΒΟΒΑΤΖΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Ε’), ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ (ΣΤ’).

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com