in , , , ,

Οι κάλπες των φυλακών

Στο 175ο ειδικό εκλογικό τμήμα που δεν είναι άλλο από αυτό του καταστήματος κράτησης της Νεάπολης δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι κρατούμενοι σε αυτό και όχι αστυνομικοί ή στρατιωτικοί.  

Σε άλλες φυλακές της χώρας όπου το εκλογικό τους δικαίωμα έπραξαν και άλλοι πλην των κρατουμένων η Χρυσή  Αυγή πήρε πραγματικά υψηλά ποσοστά ενώ σε μερικές περιπτώσεις ήταν και το πρώτο κόμμα. 

Στο διαφορετικό αυτό τμήμα, αυτό των φυλακών της Νεάπολης, εγγεγραμμένοι ήταν 62, μόνο κρατούμενοι, ψήφισαν από αυτούς οι 55, λευκά 1, άκυρα 5 ενώ η αποχή άγγιξε το 11,29% ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με άλλα εκλογικά τμήματα, ενώ τα τελικά έγκυρα ήταν 49.  Από αυτά, τα 25 ήταν υπέρ του συνδυασμού των υποψηφίων της Ν.Δ., οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 14 ψήφους και τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ψήφους.


Στις φυλακές της Αλικαρνασσού 
ψήφισαν εκτός από τους κρατούμενους και  αστυνομικοί και στρατιωτικοί όπου και αριθμητικά ήταν πολλοί περισσότεροι και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής, ψήφισαν 442 από τους 493, έγκυρα τα  413 και η  Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 99 ψήφους, ποσοστό 23,9%, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 77 ψήφους, ποσοστό 18,64%, ο ΣΥΡΙΖΑ 58 ψήφους και ποσοστό 14,04% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 48 ψήφους, ποσοστό 11,62%.


 Τέλος στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων και στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 
στα Χανιά στο σύνολο πρώτος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αγροτικές φυλακές Αγιάς, από τους 48 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 42 και τα έγκυρα ανήλθαν στα 41 ψηφοδέλτια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 16 ψήφους, η Χρυσή Αυγή με επτά, και η Νέα Δημοκρατία με έξι ψήφους.

Στο δεύτερο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών «Κρήτη 1», από τους 100 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 83, με τα έγκυρα να είναι 79. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 25 ψήφους, η Χρυσή Αυγή 15, η Νέα Δημοκρατία 11 και η ΕΛΙΑ συγκέντρωσε 8 ψήφους. Οι υπόλοιπες ψήφοι και στα δύο αυτά τμήματα μοιράστηκαν σε διάφορα κόμματα.

Με αυτά τα δεδομένα διαπιστώνουμε ότι και οι Έλληνες πολίτες που εκτίουν την ποινή τους συμπεριφέρθηκαν στην κάλπη όπως σχεδόν και ο μέσος όρος όλων των υπολοίπων με εξαίρεση βέβαια τις περιπτώσεις όπου στα ίδια εκλογικά τμήματα ψήφιζαν και ένστολοι.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ