in ,

Οι θρυλικοί Wailers για ένα once in a lifetime act στον Άγιο Νικόλαο!

Οι θρυλικοί Wailers για ένα once in a lifetime act στον Άγιο Νικόλαο!

 

Το Reggaevibes music festival ξεκίνησε το 2007 από μια ομάδα φίλων της reggae – dub μουσικής με συνοδοιπόρους της Ένωση Α.μ.ε.Α επαρχίας Μεραμβέλλου με πρόεδρο τον Γιώργο Μαυροφόρο και γραμματέα την Μαριάννα Διαμαντοπούλου. Έκτοτε και μέχρι σήμερα τη σκηνή του φεστιβάλ έχουν τιμήσει με την παρουσία τους ονόματα που είναι αποδεδειγμένα, οι καλύτεροι στο είδος τους με το ποδαρικό να γίνεται από τον πρώτο απ’ όλους τον «Mad Professor». Ποιος δε θυμάται τους «Zion Train» μαζί με τα μοναδικά πνευστά των «Love Grocer», τους ασταμάτητους «Iration Steppas», τους «Vibronics» και το βραβευμένο ως ο καλύτερος MC στα UK Reggae Heritage Awards «Afrikan Simba». Η παρουσία μελών των «Dreadzone» μαζί με την μαγευτική φωνή του «Earl 16» το 2013 είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα όπως και ο «πρόεδρος» της dancehall σκηνής Skarra Mucci, που ξεσήκωσαν τους θαμώνες του φεστιβάλ. Υποστηρίζοντας πάντα την ελληνική underground σκηνή μας τίμησαν οι «Κακό Συναπάντημα», «Tropical Storm», «Global Vibe», «Fundracar» και ο «Vlastur» με τη μπάντα του, οι ανερχόμενοι Gobey & P -Gial,  δίνοντάς τον καλύτερο τους εαυτό, κατατάσσοντας το φεστιβάλ ως το μεγαλύτερο Reggae event της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο φιλοξενούνται περίπου 1500 άτομα όχι μόνο απ´ολη την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Για τους λάτρεις αυτού του είδους της μουσικής το reggae vibes είναι σταθμός. Γι’ αυτό εξάλλου προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας, δίνοντας ζωντάνια στην πόλη μας τη συγκεκριμένη περίοδο, ώστε να θαυμάσουν καλλιτέχνες και μουσικά ακούσματα που μόνο στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ έχει κάνει τη δυνατότητα να απολαύσει (π.χ. Summerjam- Γερμανία, Seasplash – Κροατία, Rototom Sunsplash – Ισπανία). Η προσέλευση αυτή είναι η απόδειξη του ήθους και του επιπέδου που έχουμε κατακτήσει, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι και μας δίνει δύναμη και κίνητρο για να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Αποκορύφωμα αποτελεί το φετινό φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι θρυλικοί Wailers, οι οποίοι συνεχίζουν να κρατάνε τη ρέγκε μουσική στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Με μπροστάρη τον διάσημο μάλιστα και ιδρυτή τους Aston “Familyman”Barrett. Από το 1972 έως το 1980, οι Bob Marley ηχογράφησαν, περιόδευσαν και έδωσαν συναυλίες μπροστά σε εκατομμυριοστό θεατές. Μετά τον αδόκητο χαμό του Bob Marley το 1981, ο Familyman ορκίστηκε να κρατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον ηγετη του συγκροτήματος και φίλο του να κρατήσει το συγκρότημα ενωμένο και να μη σβήσει η μουσική τους!

 

Την Ελλάδα έχουν επισκεφθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν το 2011 με δυο sold out συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τιμή προπώλησης εισιτηρίου 27€.

Το 2019 γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του “Survival” πραγματοποιώντας παγκόσμια περιοδεία. Στην Ευρώπη βρίσκονται για τον Ιούλιο και Αύγουστο στο πλαίσιο 18 συναυλιών μια εκ των οποίων θα έχουμε την τιμή ν´απολαυσουμε στην πόλη μας με τιμή εισιτηρίου 20€!!!

Φέτος το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική πλαζ του ΕΟΤ και θα καταβληθεί απ´ όλους μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για την – όπως πάντα- επιτυχή πραγματοποίησή του από άποψη τεχνικής και φιλοξενίας, χάριν επίσης και στην καλοπροαίρετη μα κυρίως επαγγελματική συνδρομή της διεύθυνσης της επιχείρησης «Kimzu».

 

 

 

Το μουσικό αυτό γεγονός αποτελεί ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για την πόλη του Αγίου Νικολάου, αλλά και για ολόκληρο το νησί.

Στις αφίσες των ευρωπαϊκών συναυλιών των wailers, που έχουν τοιχοκολληθεί σ’ ολόκληρη τη Ευρώπη και μέσω διαδικτύου κυκλοφορούν ήδη σ´ όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις που αναγράφονται αναφέρεται το Λασίθι!

Είναι τιμή μας που θα φιλοξενήσουμε αυτό το ιστορικό – θρυλικό συγκρότημα και μάλιστα σε μια σημαντική γι αυτούς επέτειο που θα καταγράφει στα μουσικά, πολιτιστικά και ιστορικά αρχεία!

Είναι τιμή μας που γι άλλη μια φορά περίπου 2000 φίλοι του φεστιβάλ θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα απολαύσουν την φιλοξενία, τις ομορφιές και θα δώσουν λίγη ζωή σε μια αποδεδειγμένα δύσκολη τουριστική σεζόν.

Είναι τιμή μας που όλοι οι παλιοί, αλλά και οι νέοι συνεργάτες συμβάλλουν με κάθε δυνατό τροπο για την επιτυχή πραγματοποίηση του φεστιβάλ που αποτελεί μια από τις σταθερές και πιο αξιόλογες προβολές του τόπου μας.

Είναι τιμή μας – και υποχρέωση μας – η προσφορά ποιοτικής, υψηλού επιπέδου μουσικής και μουσικών παγκόσμιας αναγνώρισης και αποδοχής.

Ελπίζουμε σε αυτή τη δύσκολη τουριστική περίοδο όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, να συμβάλλουν στην ομαλή και επιτυχή πραγματοποίηση του φεστιβάλ, παρά τις όποιες τυχόν οχλήσεις ή ζητήματα που παρουσιαστούν, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε αντίστοιχο γεγονός τέτοιου μεγέθους. Ας επιτρέψουμε στους Wailers, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας, χρώματος, ομάδας να μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της μουσικής που πρωταρχικό στόχο έχει να ενώνει τον κόσμο! Ας ελπίσουμε να μην τραγουδούν «με το ρολόι», αλλά όσο αντέξουν!

 

Το περιοδικό Times επέλεξε το άλμπουμ του Exodus ως το καλύτερο άλμπουμ του 20ου αιώνα και ο ο Άγιος Νικόλαος στις 10 Αυγούστου θα ζήσει ένα ιστορικό, once in a lifetime act, όπως λέγεται, που δεν πρέπει να χάσετε!!!

 

“Το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι το πόσα πλούτη θα αποκτήσει, αλλά η ικανότητά του να επηρεάζει θετικά τους γύρω του”. Bob Marley